Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoorpagina

Na 10 jaar over en uit voor PEC Zwolle

Na tien jaar in de Eredivisie moet PEC Zwolle een stapje naar beneden doen. De Blauwvingers die het hele seizoen in de degradatiezone verkeerden, maar na de winter nog wel een sterke opmars wisten neer te zetten, liepen op bezoek bij Sparta Rotterdam tegen een 2-0 nederlaag aan. Hierdoor eindigt de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder bij de onderste twee plaatsen op de ranglijst.

Dat Zwolle moest winnen om zondag thuis tegen PSV nog kans te maken om op z’n minst de zestiende plek te behalen, was duidelijk. Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam.

Twee tegentreffers

Al in de derde minuut prikte aanvoerder Adil Auassar uit een vrije trap raak. Via Pelle Clement, die zichzelf knap vrij kapte, leek de gelijkmaker snel in de maak, maar een Sparta-been voorkwam dat. Nog geen minuut later lepelde Thomas van den Belt een bal op de lat. In aanvallend opzicht leek voor PEC Zwolle de aansluitingstreffer een kwestie van tijd, maar verdedigend ging het na dik twintig minuten mis toen Vito van Crooij aan de aandacht van zijn directe tegenstander ontsnapte en Kostas Lamprou het nakijken gaf: 2-0.

Geen comeback

In de tweede helft restte voor PEC Zwolle een schier onmogelijke taak om minimaal drie keer te scoren. Invaller Slobodan Tedic kopt na een minuut over en na een kwartier voorkwam Sparta-keeper Maduka Okoye dat een Spartaan een eigen doelpunt produceerde. De tijd tikte langzaam weg in Zwols nadeel en de zo gewenste aansluitingstreffer kwam maar niet. Gesteund door een bomvol uitvak dat als één front achter de ploeg ging staan deed Zwolle er alles aan, maar in aanvallend opzicht werd er te weinig gecreëerd om er alsnog een wedstrijd van te maken. Clement was met een schot van rand strafschopgebied nog enigszins in de buurt van een treffer maar vond Okoye op zijn weg.

Na 96 minuten zat een tien jaar durende periode in de Eredivisie er dan toch op. Zondag 15 mei rest nog de thuiswedstrijd tegen PSV. De aftrap is dan om 14.30 uur.

Sparta Rotterdam – PEC Zwolle: 2-0 (2-0).

Toeschouwers: 10.606

Scheidsrechter: Higler

Gele kaarten: Abels, Thy (Sparta Rotterdam) en Clement (PEC Zwolle)

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Auassar (45+3’ Beugelsdijk), Meijers, De Kamps, Van Crooij (82’ Engels), Verschueren, Thy, Mijnans (83’ Pinto) en Namli (58’ Van Mullem).

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou, Van Polen, Nakayama, Paal, Kastaneer, Clement, Redan, Van den Belt, Anderson (65’ Adzic), De Wit en Landu (46’ Tedic).