Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Zwollenaar Bas Tietema aan start Ster van Zwolle als ploegleider Tour de Tietema-Unibet

Zwolle – De aankomende Ster van Zwolle is tegelijk ook een nieuw hoofdstuk in de wielercarrière van Bas Tietema. De Zwollenaar, die eind september zijn afscheid als renner aankondigde, zal op zaterdag 3 maart aan de start staan van de Ster van Zwolle, maar dan als ploegleider van het TDT-Unibet-team. Tietema, die vorig jaar nog als renner meedeed aan de openingsklassieker van het Nederlandse wielerseizoen, heeft nu de taak om zijn ploeg naar de overwinning te loodsen.

De Salverda Bouw Ster van Zwolle vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024 en zal als vanouds starten op het Grote Kerkplein in Zwolle. De finish is dit jaar niet meer op de Ceintuurbaan maar op de Grote Voort in de buurt van Scania.

Start en finish in Zwolle

De Ster van Zwolle is een wedstrijd met veel prestige en historie, die al sinds 1961 wordt verreden. Het parcours van 180 kilometer voert de renners door de provincie Overijssel, met start en finish in Zwolle. Er doen 25 ploegen mee, waarvan de eerste 15 al bekend zijn gemaakt. Onder hen zijn ook het VolkerWessels Cycling Team, BEAT Cycling Club en Metec-Solarwatt. Ook zijn er twee lokale teams: Monda Vakantieparken – IJsselstreek CT en de Hanzerenners Zwolle, die zich willen laten zien op hun eigen grondgebied.

Screenshot video Tour de Tietema

Tietema zal met zijn TDT-Unibet-team proberen om het succes van vorig jaar te evenaren of te overtreffen. Toen werd Martijn Budding, van TDT, tweede, achter winnaar Coen Vermelfoort. Nu TDT-Unibet een stap hoger is geklommen op de wielerladder als ProTour-team, zal de ambitie alleen maar groter zijn. Met Tietema achter het stuur van de ploegleiderswagen kan het team rekenen op een enthousiaste leider met heel veel kilometer is de benen. Hij zal als geen ander weten wat er nodig is om te schitteren in de Ster van Zwolle.

Zwollenaar Bas Tietema werd bekend als een Nederlandse wielrenner en youtuber. Hij maakte, onder de naam ‘Tour de Tietema’ video’s waarin hij uitdagingen aanging tijdens grote wielerwedstrijden, zoals de Tour de France en de Giro d’Italia. Hij interviewde in ‘Tour de Tietema’ ook bekende renners en liet de kijkers meegenieten van de sfeer en de spanning in het peloton.Later zette hij zijn eigen wielerploeg op. Het eerste jaar als Continental Team, vanaf 2024 is het TDT-Unibet een Pro-Team.

Gerelateerde artikelen

Back to top button