Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Monumentendag Zwolle: Deze vijf moet je zeker gaan zien!

'Plekken van Plezier' centraal op Open Monumentendag

Zwolle – Zaterdag is het weer Nationale Monumentendag. In Zwolle heeft de dag dit jaar het thema: ‘Plekken van Plezier’. Iedereen kan tussen tien en vijf uur ’s middags gratis alle opengestelde monumenten bezoeken. Volg de voorgestelde wandelroute en kom langs alle activiteiten rond het thema ‘Plekken van Plezier’ of fiets lekker door Zwolle en het buitengebied langs cultureel erfgoed, monumenten en historische buitenplaatsen.

Monumenten dag Zwolle onze tips:

1. Gratis informatieboekje

Wil je niets missen van alle mooie monumenten? Haal dan snel het gratis Open Monumentendag informatiegidsje op bij de informatiestand op het Grote Kerkplein. Er staat ook een bijzonder leuke wandelroute in.

2. Klokkenluidersgilde

Open Monumentendag wordt om 10:00 ingeluid door met de hand luiden van de klokken van de Peperbus door het klokkenluidersgilde Sint Michaël.

3. Zwolle van Boven

Bekijk de animatie over Zwolle en ontdek hoe de stad er vroeger uitzag en vooral hoe de stad is gegroeid. Verder kom je te zien wat de hotspots door de jaren heen zijn en zie je bijzondere gebeurtenissen, verhalen en personen.

4. 200 jaar Willemsvaart

Het is feest voor rijksmonument Katerveersluizen (Spoolde) in Willemsvaart. Het is dit jaar precies 200 jaar geleden dan Willemsvaart werd geopend. Zwolle had het toen eindelijk voor elkaar: een directe verbinden met de IJssel. Toegang tot zee is tot op de dag van vandaag is die zeeverbinding voor de Zwolse regio van grote economische betekenis. Het jubileum van de Willemsvaart is onderwerp van een bijzondere tentoonstelling. Met animaties, film en veel historisch kaart- en fotomateriaal wordt de geschiedenis van de Willemsvaart getoond.

5. Kermis van Artez

Het Britten jeugd strijkorkest oefent van 10:15 uur tot 12:45 uur in de Reulandzaal van het conservatorium. Ook geeft het Zwols fluitensemble een paar optredens. Verder is er een expositie van Wilem Kruijer van kermis- en circusminiaturen en een expositie van geselecteerde foto’s over de kermis.

Open Monumentendag Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button