Nieuws uit ZwolleSport

Montessori Kindcentrum en korfbalvereniging Oranje Zwart vinden elkaar op sportief gebied

Zwolle – Afgelopen donderdag is de tweede korfbalboom geplaatst door korfbalvereniging Oranje Zwart.  Dit keer op het schoolplein van het Montessori Kindcentrum in Zwolle Zuid. De korven van deze boom hebben de kleuren van het logo van de school. Een leuk detail is dat middels een heuse brief, van één van de jeugdleden van korfbalvereniging Oranje Zwart en tevens leerling op eerdergenoemde basisschool, gevraagd is aan haar leerkracht voor plaatsing van de korfbalboom:

“Beste juf Patricia,

Siem, Roos en ik zouden graag een korfbalpaal op het schoolplein willen. Wij vinden korfbal allen 3 leuk en wij willen het ook graag aan anderen kinderen laten zien. Een korfbalpaal neemt niet veel ruimte in en wij kunne ekstra sporten in de pauze. We zouden het heel erg blij mee zijn en als jullie het ook goed vinden, kan mijn mama het via onze verenegien regelen. Wil je dan mijn mama mailen?

Groetjes, Elja.”

Hetgeen het Montessori Kindcentrum verder belangrijk in hun overweging vond om de korfbalboom te plaatsen, was de uitdaging die de korfbalboom tevens biedt aan de oudste leerlingen op school. Daarnaast is het een mooie aanvulling op het kunstgrasveld waar voetbal de sport is alsmede basketbal. Veel leerlingen van het Montessori Kindcentrum beoefenen een sport. Belangrijk is dat zij dan ook op school uitgedaagd worden met verschillende mogelijkheden tot sporten. Sinds afgelopen meivakantie kan er nu ook water gedronken worden. De school is nu ook in het bezit van een watertappunt.

“Dat het initiatief vanuit bovengenoemde leerling kwam, is natuurlijk geweldig en past bij onze manier van werken: Leer het zelf te doen”, zegt Patricia Lemmens, lid van het Managementteam bij het Montessori Kindcentrum.

Daarnaast biedt Korfbalvereniging Oranje Zwart ondersteuning aan bij de trainingsvormen die ontworpen zijn voor het lesgeven op de basisscholen. Deze trainingskaarten zijn afgestemd voor de groepen 1 en 2, de groepen 3 en 4, de groepen 5 en 6 en als laatste de groepen 7 en 8.

Gerelateerde artikelen

Back to top button