EconomieNieuws uit Zwolle

Monique Boeijen verlaat SWZ en gaat naar Actium

Zwolle – Per 1 juli 2020 neemt Monique Boeijen na 5,5 jaar afscheid van SWZ. Zij blijft in de corporatiesector en treedt met ingang van die datum in dienst als directeur-bestuurder bij Actium. Zij volgt per 1 juli aanstaande Marcel van Halteren op, die het afgelopen half jaar de functie ad interim vervulde.

“Als Raad van Commissarissen vinden we het jammer dat Monique SWZ verlaat”, aldus voorzitter Erik Dannenberg. “Maar we begrijpen ook dat deze stap, met mooie nieuwe uitdagingen in een combinatie van stad en platteland én in dat deel van het land, bij haar past. Wij feliciteren Actium van harte met haar benoeming.” Onder leiding van Monique boekte SWZ mooie resultaten. “SWZ heeft zich met het Van Goed naar Beter-programma ontwikkeld naar een organisatie die het continu verbeteren hoog in het vaandel heeft staan. De goede resultaten van de visitatie en de Aedes-benchmark laten zien dat de organisatie goed staat en met de juiste dingen bezig is.”

Monique kijkt met plezier terug op haar tijd bij SWZ. Zij zegt hierover: “Ik verlaat SWZ en het Zwolse met pijn in het hart, maar vooral met trots. Ik vertrek in de wetenschap dat ik een prachtige organisatie achterlaat. We hebben samen met veel betrokkenheid gewerkt aan onze maatschappelijke opgaven en zijn daar goed in geslaagd. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook zonder mijn aanwezigheid wordt voortgezet.”

Erik Dannenberg geeft aan dat de Raad van Commissarissen binnenkort in gesprek gaat met SWZ en belanghouders over opvolging. “Op die manier kunnen we de juiste afwegingen maken ten aanzien van het profiel van opvolging. Daarbij vinden we kwaliteit belangrijker dan snelheid. Dit kan betekenen dat er tijdelijk een interim-bestuurder wordt benoemd.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button