Carnaval 2024Video Nieuws

VIDEO – Carnavalswagen Gleuvenskoevers kreeg hulp van leerlingen VMBO Pro via Abby D. project

Kermis weer terug in de stad, al is het maar voor 1 dag!

Zwolle – Een groep enthousiaste leerlingen van Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle heeft de afgelopen weken meegeholpen aan de bouw van een carnavalswagen. Het gaat om leerlingen van de afdeling VMBO Pro, die na schooltijd deelnamen aan het project Abby D. (Rijke Schooldag). Dit is een initiatief om kinderen meer te bieden dan alleen les, op het gebied van creativiteit, cultuur, sport en spel.

De carnavalswagen is gemaakt in samenwerking met de Gleuvenskoevers, een lokale carnavalsvereniging waar ook docent Lars Spijker van de school lid van is. Het thema van de wagen is de kermis, met een draaimolen en botsauto’s. De Gleuvenskoevers willen hiermee een statement maken tegen het verdwijnen van de kermis uit de binnenstad van Zwolle. Ze willen de kermis weer terugbrengen in de stad, al is het maar voor een dag.

We spraken met Lars Spijker, de docent hout en techniek die het project heeft opgezet. Hij vertelt hoe het idee is ontstaan en hoe de leerlingen hebben meegewerkt. “Ik ben zelf al jaren lid van de Gleuvenskoevers en ik vind carnaval een geweldig feest. Toen we begonnen met Rijke Schooldag, dacht ik meteen: waarom niet iets doen met carnaval? Ik heb het voorgesteld aan mijn collega’s die ook van carnaval houden en aan de leerlingen die interesse hadden. Er waren meteen tien kinderen die zich aanmeldden, zowel voor het bouwen als voor het versieren.”

Wij willen de kermis weer terug in de stad brengen, al is het maar voor een dag”

 

Spijker legt uit wat het thema van de wagen inhoudt. “We hebben gekozen voor de kermis. Het is een beetje een knipoog richting de gemeente Zwolle nu de kermis definitief uit het centrum weg is. “Wij willen de kermis weer terug in de stad brengen, al is het maar voor een dag”, besluit Lars Spijker

Wil je vandaag de wagen zien? Kom dan naar de Sassendonkse Carnavalsoptocht!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button