Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Minister Schreinemacher bezoekt ecoplant

Zwolle – Maandag 11 april bezocht Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, tezamen met voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof het Zwolse bedrijf om in gesprek te gaan over kansen en obstakels voor de verdere internationale uitrol van Ecoplant.

Ecoplant

Ecoplant, produceert een uiterst efficiënte zonnestroomopwekker die gedurende de dag de stand van de zon volgt. De monokristalline solar panelen van de Ecoplant zijn uiterst effectief, maar de Ecoplant biedt meer zoals accu-opslag, veiligheidscamera’s, straatverlichting en is bovendien een laadstation voor elektrische mobiliteit. Met diverse patenten waaronder een gepatenteerde solartracker volgt de Ecoplant de zon en wordt de energie maximaal benut. De Ecoplant ziet eruit als een prachtige bloem, is vrijstaand en maakt gebruik van natuurlijke koeling. De Ecoplant is overal eenvoudig plaatsbaar en is zelfs mobiel. De Ecoplant is verkrijgbaar als een on- en off grid energieoplossing.

Ecoplant is sinds oktober 2021 gestart met een zeer succesvolle internationale duurzame campagne. Dit was enigszins vertraagd omdat mede veroorzaakt door Covid er reisrestricties bestonden. Door dezelfde reden heeft het bedrijf een Nederlands productie platform opgezet en wordt de Ecoplant nu voor meer dan 70% in Nederland geproduceerd. Het Ecoplant concept: Global naar Smart Local is daardoor realiteit geworden en wordt er bespaart op CO2 en transport. Maatschappelijk volgt dan automatisch het voordeel van plaatselijke betrokkenheid en lokaal draagvlak cq versnelling van de energietransitie met uiterst zichtbare Ecoplanten. Ook de inzet van scholen en technisch onderwijs is een belangrijk Ecoplant speerpunt en ziet Ecoplant een belangrijke rol om onze jeugd aan te moedigen om voor een opleiding in de duurzame techniek te kiezen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button