Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Milieuraad wil meer groen op Zwolse bedrijfsterreinen

Zwolle – Er moet meer groen komen bij Zwolse bedrijfsterreinen. Dit is wat Milieuraad Zwolle nog weer eens aan de gemeente vraagt. In een brief heeft de stichting verschillende ideeën en plannen opgesteld. Sinds 2018 is de organisatie al bezig om meer groen op bedrijfsterreinen te krijgen. Maar tot nu toe heeft Milieuraad Zwolle nog geen reactie gekregen van de gemeente. Vandaar maar weer een brief.

Bedrijfsterreinen nemen een groot oppervlakte van gemeente Zwolle in beslag. Milieuraad Zwolle pleit daarom al een lange tijd voor groene en duurzame bedrijfsterreinen. In de brief meldt de organisatie dat ze willen dat gemeente Zwolle het plan voor duurzaamheid en vergroening gaat aanpakken. De Milieuraad verzoekt de gemeente een plan te maken hoe de natuur onderhouden en beheerd gaat worden.

Volgens de Milieuraad hebben bedrijfsterreinen een groot oppervlak per bedrijf. Hierin wordt de ruimte optimaal benut, maar vergeten de ontwerpers de natuur erin mee te nemen, volgens de stichting. De raad vraagt daarom vooral om meer initiatief voor nieuwe ontwerpen die de natuur erin meenemen, zodat er meer flora en fauna te zien is.

Door de brief hoopt de Mileuraad op een snelle reactie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button