Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Michel Mulder heeft meer ijsuurtjes nodig!

Thomas Krol stond zondag voor het eerst op het podium van een World Cup-wedstrijd. De 22-jarige rijder van Team beslist.nl stond een tijdje op de tweede plaats met zijn 1.47,14, achter de Poolse winnaar Jan Szymanski, maar hij zag uiteindelijk de Noor Sverre Lunde Pedersen nog onder die tijd duiken.

Krol maalde daar niet om: hij vierde vooral zijn eerste medaille en het geslaagde strijdplan. “Ik reed iets met de handrem erop de eerste 200 meter. Daardoor kwam ik de laatste ronde nog goed door. Ik ben heel erg blij met mijn eerste podiumplek op de World Cup.” Na de World Cups in Azië had Krol al vastgesteld dat hij elke week iets bijgeleerd had. “Ik ben benieuwd hoe het gaat op een baan als Berlijn”, zei hij toen. Het antwoord gaf hij zondag zelf.

Michel Mulder kon zijn derde plek op de 500 meter van vrijdag niet evenaren. De olympisch eindigde zondag als zevende in 35,21. “Ik heb iets meer ijsuurtjes nodig”, klonk het realistisch na de laatste race in het Sportforum van Berlijn. Mulder was van het ijs gestapt om wereldkampioen skeeleren te worden in Argentinië. “De inzet is goed, maar ik krijg die inzet nog niet helemaal het ijs in. Dat kost even tijd.”

Kai Verbij werd zondag tweede in de B-groep op de 1500 meter (1.48,85), Pim Schipper vierde (1.49,07). Verbij reed zich zaterdag in de top tien op de kilometer (1.10,14). Pim Schipper moest zondag genoegen nemen met plaats zeventien op de 500 meter (35,44).