Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Meraki Theaterproducties start crowdfundingcampagne voor Rumah Saya

Zwolle – Meraki Producties is haar Crowdfundingcampagne voor Rumah Saya gestart. Met de performance wilt Meraki de emoties voelbaar maken en aandacht en erkenning geven aan de impact van de gebeurtenissen. Rumah Saya is onderdeel van Theater Na de Dam en speelt voor het eerst op 4 mei 2020 op Theater Na De Dam.

Om het project uit te voeren is geld nodig, hiervoor is vanuit Meraki een crowdfundingcampagne gestart met als doel €3500,00 op te halen. Deze donaties zullen gebruikt worden voor onder andere kostuum, attributen en verslaglegging. Wilt u geld doneren? Klik hier.

Tijdens de performance wordt de toeschouwer meegenomen op een ‘tijdreis’ van Nederlands-Indië en het Jappenkamp naar nu waarin de zintuigen van de toeschouwers worden geprikkeld door beelden, geluiden, geuren en smaken.

“Hoe was het voor de tweede generatie om veelal niet te mogen praten over de (on)zichtbare maar voelbare wonden van de Jappenkampen en Indische Onafhankelijkheidsoorlog . Met Rumah Saya willen wij de emoties voelbaar maken en aandacht en erkenning geven aan de impact van de gebeurtenissen.” Aldus artistiek leider Elise Doll.

Rumah Saya is het tweede project van het Zwolse gezelschap. Afgelopen jaar trok theatervoorstelling OSSO zonder (t)huis, gespeeld door (voormalig) dak- en thuisloze jongeren , al door heel het land wat landelijke persaandacht opleverde en zelfs resulteerde in een verfilming van het stuk in samenwerking met het ministerie van VWS.

Gerelateerde artikelen

Back to top button