Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Luca en Julia populairste babynamen 2023 in Overijssel

Zwolle – Een van de leukste dingen om te doen als je zwanger bent, is het kiezen van een naam voor je kindje. Maar wat zijn de trends op het gebied van kindernamen in 2023? De SVB heeft vandaag de lijst met de populairste namen bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Noah en Julia de meest gekozen namen zijn voor jongens en meisjes. Noah staat al vijf jaar op nummer 1 bij de jongens, en Julia is gestegen van de tweede naar de eerste plek bij de meisjes. In Overijssel is Luca de populairste jongensnaam en Julia de populairste meisjesnaam.

Top 3

Maar er zijn landelijk ook andere leuke namen die veel ouders hebben gekozen voor hun baby’s. Zo is Luca de tweede populairste jongensnaam, gevolgd door Lucas. Bij de meisjes staat Olivia op nummer 2, en Mila op nummer 3. Ook zijn er namen die nieuw zijn in de top 10, zoals Noud bij de jongens en Tess bij de meisjes. In Overijssel is het Mees en Noud voor de jongens op plaats twee en drie en Tess en Saar voor de meisjes.

Genderneutraal

Naast de traditionele jongens- en meisjesnamen, zijn er ook steeds meer ouders die kiezen voor een genderneutrale naam. Dat zijn namen die zowel aan jongens als aan meisjes kunnen worden gegeven, zonder dat ze een specifiek geslacht suggereren. De meest genderneutrale naam van 2023 is Riley, die aan 84 meisjes en 82 jongens werd gegeven. Andere populaire genderneutrale namen zijn Sky, Jonne, Robin en Alex.

 

 

Top 10 Kindernamen 2023

Jongensnamen

Top 10 Overijssel Nederland
Overijssel 1. Luca 1. Noah
2. Mees 2. Luca
3. Noud 3. Lucas
4. Sam 4. Liam
5. Noah 5. Levi
6. Sem 6. Sem
7. Daan 7. Daan
8. Levi 8. Mees
9. Milan 9. Noud
10. Lucas 10. James

Meisjesnamen

Top 10 Overijssel Nederland
Overijssel 1. Julia 1. Julia
2. Tess 2. Olivia
3. Saar 3. Mila
4. Emma 4. Emma
5. Lauren 5. Sophie
6. Elin 6. Nora
7. Milou 7. Yara
8. Evi 8. Saar
9. Lynn 9. Noor
10. Sophie 10. Tess

Gerelateerde artikelen

Back to top button