Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mastenbroek in het licht

Zwolle – Tijdens de donkere dagen voor kerst zetten Gastvrij Mastenbroek en IJsseldelta Boert Bewust de polder Mastenbroek in het licht. Op 21, 22, 23 en 24 december kan vanaf schemertijd een route worden gereden langs prachtig verlichte boerderijen en objecten zoals de eeuwenoude kerk in Mastenbroek. De lichtroute is geheel coronaproof georganiseerd. Mastenbroek in het licht bekijk je vanuit de eigen auto.

De eenrichtingsroute kan eenvoudig worden gereden via borden die in de polder geplaatst worden maar ook via het speciale routekaartje. Genieten van de mooie verlichte boerderijen en objecten staat centraal maar daarnaast kan men ook kennis maken met de cultuur(historie) en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners.

Op de website ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten staat een korte beschrijving vermeld over de boerderijen en objecten die in het licht worden gezet. Zo is bijvoorbeeld boerderij ‘De Reussies’ van de familie Kamphof gebouwd rond 1836 en daarmee één van de oudste boerderijen van Mastenbroek. Bij de oude terpboerderij van de familie Van der Vegte aan de Nieuwe Wetering 19, is de boerderijtuin zoveel mogelijk in oude stijl hersteld met o.a. buxushagen en een moestuin. Ook is er boomgaard met meer dan 60 hoogstamfruitbomen.
Alle informatie over ‘Mastenbroek in het licht’ is te vinden op poldermastenbroek.nl en ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button