BinnenstadMarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktkoopvrouw Bisschop houdt van bloemen en een goed glas wijn

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopvrouw Simone Bisschop die haar eigen bloemenkraam heeft.

Hoe lang bent u al marktkoopvrouw?

Ik ben al bijna twintig jaar marktkoopvrouw, merendeels in Zwolle.

Hoe bent u er zo ingerold?

Vroeger deed ik heel wat anders en was ik vertegenwoordigster. Mijn man zat in de bloemen en toen heb ik een keer geholpen en dat beviel prima. En ik zei ” Ik wil dit wel, maar dan wel een eigen kraam.”

Om kwart voor vijf gaat de wekker en dan ga ik het hele huis doen. Want ik wil een schoon huis.Marktkoopvrouw Bisschop

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet uw dag eruit?

Om kwart voor vijf gaat de wekker en dan ga ik het hele huis doen. Want ik wil een schoon huis. Dan gaan we alles klaarzetten en begint de markt. Daarna de verkoop en alles opruimen en dan sluit ik thuis de dag af rond half acht af met een glas Cava.

Wat is het mooiste of leukste moment dat u hebt meegemaakt?

Ik denk eigenlijk toen mijn vader mij vroeger hielp. Er was een klant die vroeg naar Zuiderwindlelies. Die hadden we op dat moment niet. Mijn vader zei toen “Natuurlijk hebben we die niet, het is Noorderwind.” Nog steeds als ik Zuiderwindlelies verkoop, hoor ik mijn vaders stem. Dat blijft je wel bij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button