112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man met bijl opgepakt door arrestatieteam op Station Zwolle

In totaal 5 personen opgepakt rondom station Zwolle vanmiddag

Zwolle – Zojuist is er door het arrestatieteam van de politie een man opgepakt op Station Zwolle. Het ging om een man met een bijl. Hij werd overmeesterd voor de hoofdingang van het station. Het gaat om een vijfde aanhouding vanmiddag rondom station Zwolle.

De woordvoerder van de politie geeft aan dat deze arrestatie niets te maken heeft met een eerder incident deze middag waarbij twee verdachten, door een arrestatieteam uit een trein van Arriva werden gehaald aan de noordzijde van het station Zwolle.

Bijl ligt net voor de witte lijn ophet wegdek. Foto © Peter Denekamp

De woordvoerder van de politie vertelt het volgende over de incidenten: “Er hebben drie incidenten plaatsgevonden op het station, die zover ik nu helder heb niks met elkaar te maken hebben, maar wel alle drie toevalligerwijze achterelkaar gespeeld hebben op het station. Bij het derde incident is een man met een bijl aangehouden. Het lijkt een verwarde man. De melding die we het eerst kregen over deze man was in het centrum van Zwolle.”

Het tweede incident is geweest op het station, vlak nadat het perron weer vrijgegeven was hebben wij een melding gekregen van twee mannen die in een trein zaten. Ook een soort verdachte situatie. Die mannen zijn eruit gehaald, Het bleek dat ze zaten te roken op het toilet, en daarvoor zijn ze aangehouden. Dat is ook gebeurd door het arrestatieteam, dat ziet er wat heftig uit, maar het lijkt niks te maken te hebben met het eerste incident.”


Eerder vanmiddag werden twee personen aangehouden in een trein van Arriva. Deze Vechtdallijn was stilgezet aan de Oostzijde van het station in verband met een verdachte situatie. De passagiers werden één voor één, met de handen omhoog, uit de trein gehaald waarna twee verdachten werden gearresteerd.

Lees ook: Twee personen aangehouden vanwege verdachte situatie in trein

Gerelateerde artikelen

Back to top button