112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man aangehouden na tip opsporingsprogramma

Zwolle – De politie heeft woensdag 12 oktober een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere insluipingen en diefstallen. Er was een tip binnengekomen nadat er camerabeelden waren vertoond in opsporingsprogramma Onder de Loep.

De afgelopen weken werden in Zwolle bij verschillende instanties en een horecagelegenheid spullen weggenomen. Op camerabeelden was wel een man te zien. Die beelden zijn op 6 oktober getoond tijdens het opsporingsprogramma Onder de Loep. De uitzending leverde een tip op. Nader onderzoek leidde tot de aanhouding van de 30-jarige Zwollenaar. Hij wordt verdacht van (poging) diefstal bij twee scholen, een restaurant, een fysiopraktijk en een orthodontiepraktijk. Tijdens die insluipingen werden drie telefoons, een portemonnee en een laptop buitgemaakt.

Samen misdaden oplossen

Onder de Loep is het opsporingsprogramma van RTV Oost waarin politie en justitie reconstructies, beelden van bewakingscamera’s en foto’s van verdachten laten zien om misdaden op te lossen. Alle zaken uit de uitzending zijn terug te zien op het youtube-kanaal: www.youtube.com/onderdeloep. U kunt Onder de Loep ook volgen via Twitter: www.twitter.com/onderdeloep. Daarnaast worden de zaken gedeeld via de Facebookpagina’s van de politie. De eerstvolgende uitzending van Onder de Loep is op donderdag 20 oktober om 17.45 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button