Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Maarten van Trijp wint ijskoude Ster van Zwolle

Verslag: Giuseppe Rigano en Evert Jan Pasman

Zwolle – Maarten van Trijp heeft de 58ste editie van de Ster van Zwolle gewonnen. Na een ijskoude koers was de in België woonachtige renner van Destil-Parkhotel Valkenburg de snelste van een kleine kopgroep. Hij versloeg Jaap Kooijman (Vlasman CT) en Rene Hooghiemster (Alecto CT) in de sprint.

Zwollenaar Bas Tietema (Beat) finishte in een achtervolgende groep net buiten de top tien (11e). Hij sprong mee toen de grote ploegen het tempo opvoerden richting Hasselt. Dit leidde tot een kopgroep van 18 renners. Kort daarna kon Tietema niet volgen toen bij Kampen de uiteindelijk beslissende ontsnapping tot stand kwam.

De zes vluchters hielden stand tot aan de finish op de Ceintuurbaan. Destil-Parkhotel Valkenburg was met twee renners voorin vertegenwoordig en speelde het ploegenspel uitstekend. Jordi van Loon (6e in de uitslag) trok van kop de sprint aan, waarna Van Trijp het overtuigend afmaakte in de sprint.

De koers kende veel uitvallers als gevolg van de kou en de harde wind. Van de Hanzerenners, die normaal op een lager niveau acteren en van koersdirecteur Jan van Ommen een wildcard krijgen, lukt het niemand om de finish te bereiken. Ook de in Zwolle geboren Jeff Vermeulen (VolkerWessels-Merckx CT), vooraf beschouwd als één van de favorieten en winnaar in 2016, kon geen rol van betekenis spelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button