KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Kinderfestival Nemia 25 en 26 mei – onderwijsproject Onderwijsroute en jij

Anders leren door een festival te houden

Zwolle – Festival Nemia is een uniek onderwijsproject waarbij het organiseren van een kinderfestival de opdracht is van leerlingen van Onderwijsroute &jij. Met Festival Nemia willen Onderwijsroute &jij en Productiehuis De Verhalenboot werken aan vernieuwende vormen van onderwijs. Nemia wordt gehouden op 25 en 26 mei aan de Pletterstraat, de kade bij de oude stadsmuur in Zwolle.

Wat leer je veel, en op een leuke manier, als je een heel festival moet organiseren! Zelfvertrouwen, eigenheid, organisatievermogen, plannen, samenwerken, nieuwe dingen creëren; alles komt voorbij tijdens de wekelijkse voorbereidingen. De leerlingen van &jij doen alle voorbereidingen voor Nemia in de werkplaats van Productiehuis De Verhalenboot, die de organisatie en artistieke leiding verzorgt. De leerlingen van &jij krijgen daarbij extra ondersteuning van studenten eventmanagement, vormgeving en design van Cibap, Deltion en Windesheim, die zelf ook weer aan het leren zijn.

Wat is Festival Nemia

Festival Nemia is een kinderfestival vol theater, muziek, allerlei sportieve en culturele activiteiten en gezelligheid, op het veld aan de oude stadsmuur bij Productiehuis De Verhalenboot. Dit festival is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. Maandenlang werken de derdeklassers van &jij aan de programmering, organisatie, PR en vormgeving en publieksbegeleiding. Ze bedenken alle activiteiten en die gaan ze ook uitvoeren en begeleiden tijdens het evenement.

De programmering wordt bekendgemaakt op de website van Nemia www.deverhalenboot.nl/nemia

Leerlingen starten crowdfunding

Hoi! Leerlingen van Onderwijsroute &jij organiseren Festival Nemia. Het is dus eigenlijk een schoolproject, waarin ze veel leren over organiseren, marketing en programmeren. Ze hebben jouw hulp keihard nodig voor een zo leuk en mooi mogelijk festival. Daarom vragen ze jou om een gunst. Doneer geld zodat zij sportieve, culinaire en culturele activiteiten kunnen ontwikkelen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Bekijk hun crowdfunding filmpje hier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button