KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

970 Zwolse kinderen gingen op wereldreis met ‘Florisz de Kruyter’

Van 26 februari tot en met 27 maart organiseerde de Milieuraad Zwolle het beleeftheater Plantinzicht! met 40 groene muzikale voorstellingen in de Nooterhof. Bijna 1000 Zwolse basisschoolkinderen uit de middenbouw deden mee.

De kinderen maakten een wereldreis ‘per zeilschip in de 18e eeuw’ , waarbij ze spelenderwijs leerden over natuur, duurzaamheid , biodiversiteit, historie en over andere culturen. Theater, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten.
Acteurs Arjan Soutendijk en Jan van der Heide speelden beurtelings student plantkunde Florisz de Kruyter. Hij moest van zijn professor per schip op reis langs de werelddelen om planten te ontdekken. Liever bleef hij thuis bij zijn geliefde Rosa.. En dan was er onderweg ook nog de strenge kapitein, en storm, kou, ziekten, brandwonden… De kinderen hielpen Florisz op deze reis en leerden per werelddeel zelf ook van alles over bijzondere planten, zoals de eucalyptus, agave, koffieplant en nog veel meer. En over hun gebruik, bijvoorbeeld als medicijn, voedsel, bouwmateriaal, ..

Tientallen stagiaires van MBO Menso Alting College en vrijwilligers begeleiden deze spannende reis. Gelukkig kwam iedereen weer veilig thuis. En toen was er groot feest, met zelfgemaakte popcorn en kruidenthee: Florisz kon met Rosa trouwen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button