Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZorg & Welzijn

Loopsport Zwolle en Stadshagenrun cheque ‘Help Nepal’ eerder uitgereikt

Zwolle – Op 27 september vertrekken vier expeditieleden, in samenwerking met Run2Day Zwolle,  naar Nepal om hulp te bieden aan de wederopbouw van het Kindertehuis Firefly in Kathmandu. Zij gaan er op eigen kosten heen en zullen van het geld lokaal materialen, kleding en voeding aanschaffen om aan het tehuis te overhandigen.

Dat geld voor de aanschaf van eten voor de kinderen in het tehuiskomt van Loopsport Zwolle en de Stadshagenrun.

Geld ingezameld

De leden van Loopsport Zwolle hebben onlangs middels een duurloop geld ingezameld voor het Kindertehuis. Het bestuur heeft dit bedrag vermeerderd. Verder zullen de donaties die de deelnemers die zich al voor de Stadshagenrun hebben ingeschreven worden meegenomen.

De Stuurgroep van de Stadshagenrun heeft daarom besloten om de cheque op 24 juni om 19.00 uur op het Petuniaplein Zwolle uit te reiken. Aansluitend zal de Loopsport Zwolle haar wekelijke woensdagavondtraining houden.

Kindertehuis Kathmandu

Nepal is op 25 april en 12 mei getroffen door een verwoestende aardbeving. Veel kinderen zijn hun ouders kwijt geraakt. Het Kindertehuis vangt deze kinderen op.  Het Firefly kindertehuis in Kathmandu is redelijk uit de aardbeving gekomen. Het pand heeft lichte schade maar dat is te overzien. Het pand biedt plaats aan 45 kinderen, maar door de ramp alleen is er op dit moment al een groei naar bijna 60 kinderen. Dat kan het tehuis nauwelijks aan. Kinderen slapen met 2 of 3 in 1 bed en het eten en drinken moet op rantsoen. Het geld is dan ook meer dan welkom.

Overigens wordt de Stdshagenrun op 17 oktober verlopen. Van elke inschrijving van de deelnemers gaat € 1,- naar 1 van de 3 goede doelen, waaronder dus het weeshuis in Nepal.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button