CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vaccinatielocaties GGD IJsselland 7 dagen per week open

Zwolle – Om te zorgen dat alle 60-plussers in IJsselland nog vóór het einde van dit jaar hun ‘boosterprik’ kunnen laten zetten, gaan de vaccinatielocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle 7 dagen per week open. Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties staan de openingstijden en routebeschrijving per locatie.

De extra prik is bedoeld als oppepper (‘booster’) tegen ziekenhuisopname door het coronavirus. Naast deze boosterprikken, die alleen op afspraak worden gezet, kun je op elke locatie ook nog steeds terecht voor de basisvaccinatie. Deze 1e of 2e prik kan op afspraak of via vrije inloop. “De GGD’en hebben met de minister afgesproken alle 60-plussers die dat willen nog dit jaar een booster te geven”, legt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland uit. “Om dat voor elkaar te krijgen hebben we in korte tijd opgeschaald in het aantal priklocaties, medewerkers en nu dus ook dagen.” De verwachting is dat vanaf januari iedereen die langer dan 6 maanden geleden een laatste coronavaccinatie of coronabesmetting heeft gehad een boosterprik kan krijgen.

Priklocaties extra vaccinatie

De boosterprikken worden ingepland in Runshopping Centre Deventer (woonboulevard De Snipperling), de Evenementenhal Hardenberg en in het oude Wehkampgebouw aan de Meeuwenlaan 2 in Zwolle. Thuiswonende en mobiele ouderen en zorgmedewerkers worden gevraagd om zelf naar een GGD-locatie te komen. Ouderen in een verzorgingstehuis en mensen van 18 jaar en ouder in een zorginstelling kunnen op hun zorglocatie worden geprikt. Een afspraak maken voor een extra vaccinatie kan via coronavaccinatie-afspraak.nl en is alleen mogelijk als jouw geboortejaar is opgeroepen.

Voor wie is de boosterprik?

Alle mensen van 60 jaar en ouder kunnen een boostervaccinatie krijgen. Ook mensen met het syndroom van Down, mensen van 18 jaar en ouder die in een zorginstelling wonen en medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten, krijgen een extra prik aangeboden. Nadat deze groepen aan de beurt zijn geweest, kan iedereen die dat wil een boostervaccinatie krijgen.

Waarom een ‘booster’?

Met de boostervaccinatie willen we extra ziekenhuisopnames en ziekteverzuim onder medewerkers in de zorg door corona tegengaan. En de zorg zo toegankelijk mogelijk houden voor iedereen. De bescherming van de vaccins neemt na verloop van tijd licht af. Daarnaast hebben ouderen na de basisserie van één of twee vaccinaties een iets minder hoge bescherming dan andere leeftijdsgroepen. Een boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming  op peil te houden en draagt bij aan een blijvend hoge bescherming. Iedereen wordt geprikt met een mRNA-vaccin: BioNTech/Pfizer of Moderna. Er is hierbij geen keuze welk vaccin wordt gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button