KabelkrantNieuws uit ZwolleVV Berkum

LIVE TV: Berkum moet winst pakken tegen NSC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen directe concurrent NSC Nijkerk en de Zwollenaren hebben een overwinning nodig om weer aansluiting te krijgen bij de middenmoot in de Hoofdklasse B. De thuisclub weet echter dat NSC in precies hetzelfde schuitje zit en zich dus niet maar zo gewonnen zal geven.

Het duel is zaterdag ook te volgen via deze RTV Focus en het YouTube kanaal van Berkum TV |  6 november 14.45 uur |Frequenties TV Ziggo kanaal 44, KPN kanaal 1396 en T-Mobile kanaal 783.

“NSC heeft een stugge ploeg, maar we hebben eigenlijk maar één opdracht: drie punten halen. En op welke manier maakt dan niet veel uit,” kijkt Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis vooruit. “De laatste weken hebben we goed gevoetbald maar onszelf niet beloond. Maar de sfeer en het spel bij ons zijn goed, er komen nog genoeg kansen.”

Nieuwkomers

Na het afgelopen seizoen veranderde er heel wat in de NSC-selectie. Veel spelers stopten of vertrokken en daar kwam een hele serie nieuwkomers, van onder meer DVS ’33, Sparta Nijkerk en Zuidvogels, voor in de plaats. Het is trainer John Kamphuis, afgelopen zomer na een jaar weer teruggekeerd bij NSC, kennelijk nog niet gelukt daar een soepel draaiende voetbalmachine van te maken want zijn ploeg bivakkeert al vrijwel het hele seizoen in de onderste regionen.

Enkele weken geleden kreeg NSC een opkikker door een knappe 1-0 thuiswinst tegen HZVV maar daarna gingen de Veluwenaren met 3-0 onderuit bij Volendam. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 1-2 verloren van ONS Sneek, dat in zijn eerdere uitwedstrijden nog geen punt binnen had geharkt…. NSC begon redelijk tegen de Friezen en kreeg ook kansen maar gaandeweg werd ONS sterker. Dat resulteerde na een halfuur in de 0-1 toen een kopbal via de paal binnen vloog. NSC gaf echter enkele minuten later al lik op stuk toen Redouan Hazzat zijn ploeg langszij bracht met een fraaie boogbal. Op slag van rust sloeg het noodlot voor de thuisclub toe, toen een schot van richting werd veranderd door verdediger Timo Schefczyk en de bal in zijn eigen doel belandde: 1-2. Na rust kreeg NSC nog wel kansen om wat aan de dreigende nederlaag te doen maar in de stand kwam geen verandering meer.

Frustrerend

Ook Berkum kijkt terug op teleurstellende weken. Na remises tegen De Dijk (0-0) en HZVV (1-1) volgde afgelopen week een frustrerende 1-0 nederlaag bij Eemdijk, dat in de top van de Hoofdklasse B meedraait. Berkum was daar zeker niet de mindere, combineerde uitstekend en creëerde ook de nodige kansen. Zoals vaker dit seizoen kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra, die deze week voor nog weer twee seizoenen bijtekende, voor het vijandelijke doel echter scherpte en koelbloedigheid tekort. Een kwartier voor het slot kwam Eemdijk op 1-0 en Berkum was niet meer in staat dat recht te buigen, ook omdat in de slotfase een ogenschijnlijk onhoudbare vrije trap van aanvoerder Marc van der Meulen op de paal van het Eemdijkse doel vloog.
Door die schlemielige nederlaag zakten de Zwollenaren naar een 13e plaats op de ranglijst, met negen punten uit negen duels. NSC heeft exact hetzelfde puntenaantal maar staat één plek lager door een slechter doelsaldo. Voor beide ploegen zijn de belangen dus groot!

De wedstrijd Berkum-NSC Nijkerk wordt geleid door scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button