Berkum speelt donderdagavond bij streekgenoot Heino in de eerste ronde van de
tegenstander in vorm wacht, want Heino doet het momenteel uitstekend in de
zondagse 1 e Klasse E.

Heino komt nu voor het vijfde seizoen uit in die klasse, maar de ploeg van trainer
Martijn de Vogel lijkt nu echt mee te doen om de prijzen. Heino bezet een keurige
derde plaats op de ranglijst met 17 punten uit acht duels en heeft tot nu toe nog maar
één keer verloren. Pijnlijk was wél dat die nederlaag uitgerekend bij aartsrivaal
Rohda Raalte werd geleden, maar de Heinoërs staan op de ranglijst toch vier
plaatsen hoger dan Rohda.

Taaie hekkensluiter

Afgelopen zondag won Heino weer eens, maar tegen de verrassend taaie
hekkensluiter Tubantia ging dat niet van een leien dakje. Heino kwam via Melvin
Velthuis al in de eerste minuut op 1-0 en Robin Gerritsen zorgde na bijna een half
uur voor 2-0. Kort na rust kwam een counterend Tubantia echter binnen 10 minuten
terug tot 2-2. Direct daarna scoorde Velthuis de 3-2, maar in de 78 e minuut vochten
de bezoekers zich opnieuw terug: 3-3. Een minuut later zorgde matchwinner Velthuis
met zijn derde doelpunt van de dag echter voor 4-3 en dat was de genadeklap.

Verrassend

Berkum doet het de laatste tijd goed in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal
want het team van trainer Arno Hoekstra won de laatste drie duels op rij. Afgelopen
zaterdag gingen de Zwollenaren verrassend met een 1-2 zege aan de haal bij SDC
Putten, dat daardoor een gedeelde eerste plaats op de ranglijst uit handen gaf én de
kansen op de eerste periodetitel in rook op zag gaan. In die wedstrijd kwam Berkum
na bijna een half uur op voorsprong door Marc van der Meulen, maar enkele minuten
later was het alweer gelijk. In de tweede helft nam Berkum het heft echter steeds
meer in handen en werd het 1-2 na goed doorzetten van Thom Kooke. In de slotfase
kregen de Zwollenaren het nog even benauwd door een massaal Puttens offensief
maar de verdiende zege werd toch over de streep getrokken. Berkum staat daarmee
nu op een gedeelde zevende plek en heeft weer uitzicht op de topposities.

Geen onbekende

Heino is voor Berkum zeker geen onbekende tegenstander want beide ploegen
voetbalden de laatste jaren, vriendschappelijk en voor de beker, regelmatig tegen
elkaar. Daarbij liet Heino vaak zien een lastige opponent te zijn. Vorig jaar won
Berkum in het districtsbekertoernooi weliswaar met 1-3 bij Heino, maar bij een 1-2
tussenstand hing de gelijkmaker lang in de lucht en de beslissende treffer viel pas
enkele minuten voor het slot. De ploeg van trainer Hoekstra is dus gewaarschuwd!