Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Landstede Volleybal onderuit tegen Düren

Landstede Volleybal is er zondagmiddag niet in geslaagd om het oefenduel tegen SWD Powervolleys Düren te winnen. In het eigen Landstede Sportcentrum kreeg de ploeg van coach Redbad Strikwerda geen voet aan de grond tegen het sterke Duitse team en verloor met 0-3 (18-25, 22-25 en 16-25). Zaterdag kwam Landstede Volleybal in Raalte nog wel op een 2-0 voorsprong tegen Düren, maar ging uiteindelijk met 2-3 ten onder.

Nadat alle spelers en stafleden aan het thuispubliek waren gepresenteerd, begon de Zwolse formatie nog goed aan de ‘presentatiewedstrijd’. De eerste set ging dan ook lange tijd gelijk op. Bij een tussenstand van 11-11 liep het echter mis aan Zwolse zijde. De bezoekers uit Duitsland sloegen in korte tijd een gaatje naar 11-15 en bouwden die voorsprong in het restant van de set steeds iets verder uit. Mede door enkele kanonslagen van de fysiek zeer sterke Sebastian Gevert. Diezelfde Gevert herhaalde dat kunstje in de tweede set nog een keer en mocht vervolgens van zijn coach het duel vanaf de kant verder bekijken.

Ook zonder Gevert bleef SWD Powervolleys Düren in het Landstede Sportcentrum de bovenliggende partij. De jonge mannen van Strikwerda knokten voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat ook de tweede set door de Duitse opponenten werd gewonnen: 22-25. En daarmee leek tevens het duel gespeeld. Zeker nadat Landstede Volleybal in de derde set snel tegen een 1-6 achterstand aan keek. Met de nodige wisselse probeerde Strikwerda nog wel wat te forceren, maar verder dan 16-25 kwam de thuisploeg niet. De volgende oefenwedstrijd staat dinsdag 16 september op het programma. Om 16.00 uur is dan in Groningen Abiant Lycurgus de tegenstander.