Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Landstede MBO in top tien beste ROC´s van Nederland

De nieuwe Keuzegids MBO-Studies 2015 is vandaag verschenen, met daarin per vakgebied een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen mbo- scholen in Nederland. Bij de 43 ROC’s stijgt Landstede naar de tiende plaats.

Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk: “Dat we ten opzichte van vorig jaar op de landelijke ranglijst naar de top tien zijn gestegen is een opsteker voor Landstede en een prikkel om ons onderwijs nog verder te verbeteren”.

De resultaten zijn gebaseerd op de JOB-Monitor 2014, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder alle mbo-studenten uitgevoerd door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB). Daarnaast zijn diverse gegevensbronnen gebruikt, onder ander van het Ministerie van Onderwijs en het onderzoekbureau voor onderwijs en arbeidsmarkt.

Met de defensieopleiding en de opleiding dierverzorging staat Landstede landelijk op nummer 1. Landstede scoort daarnaast met name goed op de vakgebieden financiële beroepen (2e plaats), autotechniek (2e plaats), kapper (3e plaats), ICT (4e plaats) en sport (4e plaats).

De Keuzegids MBO-studies 2015 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

 

Lees ook onze eerdere berichtgeving over de uitkomsten van de MBO keuzegids voor de Zwolse onderwijsinstellingen.

 

Eerdere berichtgeving

Gerelateerde artikelen

Back to top button