Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle in eigen huis niet langs Excelsior

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om Excelsior te verslaan. In het eigen IJsseldelta stadion komt de ploeg van trainer Ron Jans niet verder dan 1-1. Door een eigen doelpunt van Sander Fischer komt Zwolle acht minuten voor rust op voorsprong, maar al snel zorgt Jeff Stans voor de gelijkmaker. ,,Zuur”, vindt Jody Lukoki de remise.

In het eerste kwartier was Zwolle de ploeg in balbezit. Rustig speelde de thuisploeg de bal achterin rond, zonder dat dit ook maar enige kansen of mogelijkheden opleverde. Pas na zeventien minuten schoot Ben Rienstra voor het eerst op het doel van Excelsior, maar de bal ging over. Ook Mustafa Saymak prikte in kansrijke situatie over het doel. Ryan Thomas viel na een half uur spelen geblesseerd uit. Toch kwam Zwolle op voorsprong. Saymak schoot acht minuten voor rust Zwolle wel op voorsprong. Na een voorzet van Lukoki schoot de middenvelder uit Schalkhaar de bal richting het Excelsior-doel, via verdediger Sander Fischer hobbelde de bal in het doel. Lang kon Zwolle niet van deze voorsprong genieten. Een aardige actie van Jordan Botaka werd door Jeff Stans fraai binnengeschoten  ,,Na de 1-0 dacht ik ‘erop en erover’. Uitvallen van Thomas maakte dat we anders gingen jagen. Ik was kwaad in de rust.

In de tweede helft was Zwolle andermaal de bovenliggende partij en kreeg ook prima mogelijkheden. Onder meer pogingen van Bram van Polen, Stef Nijland en Tomas Necid werden gekeerd door doelman Damen of gingen net over of naast het doel.Aan de andere kant waren de Kralingers gevaarlijk via de counter, maar ook zij waren niet scherp in de afronding. Zodoende slaagde PEC Zwolle er niet in om een overwinning binnen te slepen. ,,We hikten in de tweede helft tegen het maken van de 2-1 aan. Deze wedstrijd moesten we winnen, dus dat is teleurstellend”, stelt Jans.

Over twee weken speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen Willem II. In het IJsseldelta stadion wordt er om 18.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – Excelsior 1-1 (1-1).
Toeschouwers:  11.935
Scheidsrechter:  Braamhaar

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost (87. Babalj), Thomas (31. Nijland), Necid

Excelsior: Damen, Bovenberg (46. Karami), Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins (67. Auassar), Kruys (82. Varela), Stans, Botaka, Van Weert, Van Mieghem

37. Fischer (eigen doel) 1-0