Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersmaatregelen op Koningsavond en -dag

Zwolle – Op woensdagavond 26 april tot en met donderdag 27 april wordt ook in Zwolle de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd, met leuke activiteiten op verschillende plekken in de stad. In de binnenstad en bij de Wythemerplas met heel veel bezoekers. Om alles veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen.

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten, maatregelen en bereikbaarheid.

Binnenstad

Woensdag om 19.30 uur start de Koningsavond/-nacht. Donderdag vanaf 7.00 uur is de traditionele kleedjesmarkt, en is er om 22.00 uur een spetterende vuurwerkshow op de gracht bij het Rodetorenplein. Meer informatie over het programma: www.gastvrijzwolle.nl.

De volgende wegen zijn afgesloten op woensdag vanaf 19.30 en donderdag van 12.00 uur tot 1.30 uur:

Blijmarkt – Koestraat en de zijstraten hiervan. Hierdoor is de Sassenstraat niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer;
Gasthuisplein, ter hoogte van Walstraat – Spoelstraat.

Parkeren

Zowel woensdag als donderdag kan men voertuigen niet kwijt op parkeerterrein Rodetorenplein. Het verwijssysteem op de ringweg geeft aan waar men wél dichtbij de binnenstad kan parkeren. Meer informatie: www.zwolle.nl.

Fietsers kunnen hun tweewieler parkeren in een van de overdekte en/of bewaakte stallingen of aan de straatkant. Meer informatie: www.zwolle.nl.

Gewijzigde busroutes

Bus 2 en 10 van RRReis rijden op woensdag vanaf 17.00 uur en donderdag de hele dag via Pannekoekendijk – Katwolderplein. Hiermee vervallen tijdelijk de bushaltes aan Jufferenwal, Rodetorenplein en Dijkstraat.

Wythemerplas: Kingdance Zwolle 2023

Op de Wythemerplas is het dance-event Kingdance. Woensdag van 16.00 tot 23.00 uur, donderdag van 12.00 tot 23.00 uur. Meer informatie over programma en bereikbaarheid: www.kingdance.nl.

Inzet pendelbussen – Koggelaan eenrichtingsverkeer, Ceintuurbaan deels afgesloten

Pendelbussen rijden vanaf de Koggelaan, ter hoogte van het Lübeckplein, naar de Wythemerplas. Aan de Koggelaan geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer.

De pendelbussen stoppen op de rijbaan van de Ceintuurbaan. Daar kunnen de bezoekers van het event naar de Wythemerplas lopen. Hiervoor is er op de Ceintuurbaan een rijbaan afgesloten vanaf donderdag 11.00 uur in de rijrichting naar de A28. Vanaf 21.00 uur zijn beide rijbanen in de rijrichting naar de A28 afgesloten, en wordt verkeer omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee.

De Ceintuurbaan blijft open in de tegenovergestelde rijrichting (van A28/Ceintuurbaan naar N35/Oldeneelallee).

Gerelateerde artikelen

Back to top button