Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Landstede en Menso Alting ontvangen Gouden Schoolkantineschaal

Zwolle – Zes vestigingen van Landstede MBO en mbo Menso Alting Zwolle hebben dinsdag, op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, een Gouden Schoolkantineschaal uitgereikt gekregen. De kantinemedewerkers werkten er dit jaar keihard aan om aan de richtlijnen van het Voedingscentrum te voldoen. Zij ontvingen de gouden schalen op bijzonder feestelijke wijze tijdens het jaarlijkse VIP-event op het centercourt van het Landstede Sportcentrum uit handen van projectmedewerker Annouk Welbergen van het Voedingscentrum.

Op de zes mbo-locaties van Landstede MBO en mbo Menso Alting is in 2019 weer hard gewerkt om de schoolkantines nog gezonder te maken ten opzichte van het jaar ervoor. Het gaat om de vestigingen aan het Rechterland, Dokterspad, Stadionplein, Fuchsiastraat, Assendorperdijk en Landstede MBO in Raalte. De vijf locaties in Zwolle ontvingen voorgaande jaren ook een gouden of zilveren Schoolkantineschaal. Landstede MBO in Raalte is er na vier jaar ook weer bij.

Richtlijnen Gezondere Kantines

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de Gezonde Schoolkantine. Voor een Gouden Schoolkantineschaal betreft minimaal tachtig procent van het aanbod een betere keuze en deze voldoet aan strenge criteria. Het oog van de studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De kantines zijn gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines, opgesteld door het Voedingscentrum. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Om gezonder te kunnen leven is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

“Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine reiken we dit jaar rond de 150 gouden en zilveren schalen uit aan mbo- en vo-scholen,” vertelt Annouk. “Vorig jaar waren het er nog 45. We zijn blij om te constateren dat het aantal drastisch groeit. Landstede MBO en mbo Menso Alting waren er al vroeg bij, met een aantal vestigingen. De onderwijsinstelling is vooruitstrevend waar het gaat om gezondheid.”

Trots

“De Dag van de Gezonde Schoolkantine valt samen met het VIP-event, de jaarlijkse inspiratiedag voor medewerkers van Landstede MBO,” vertelt beleidsmedewerker Jordy Lugtenberg. “De uitreiking van de Gouden Schalen voor zo’n zevenhonderd mensen op het podium in het Landstede Sportcentrum maakt het extra feestelijk, dat hebben de kantinemedewerkers wel verdiend. Ze hebben keihard gewerkt aan deze prestatie, ik ben heel trots op hen.” Landstede Groep vindt gezondheid en sport belangrijk. Een gezonde en actieve leefstijl leidt tot een hogere kwaliteit van leven, minder ziekteverzuim en betere prestaties. “We stimuleren en motiveren studenten en medewerkers tot een gezonde en actieve leefstijl met onder andere een ruim aanbod van beweegactiviteiten, gezonde kantines en deelname aan unieke gezondheids- en sportprojecten,” zegt Jordy.

Gerelateerde artikelen

Back to top button