Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

La Douce France op de Nieuwe Markt

3de editie 'Gainsbourg'onder een heerlijk zonnetje

Zwolle – Franse wijnen en kazen, een prachtige nazomerzon en heerlijke Franse muziek uit bijzondere speakers. Dat waren zondagmiddag de ingrediënten van de derde editie van ‘Gainsbourg’. Sinds de herinrichting van de Nieuwe Markt heeft het plein wel iets van zo’n befaamde Parijse Place. En het is dan ook precies daar waar Jeroen van Doornik en Hans Stroeve de terrasgangers vermaakten met een heerlijke zondagmiddag.

verslag: Martin van der Hooft / foto’s: © Peter Denekamp

Ze zagen beide de film en biografie over het leven van de Franse Serge Gainsbourg. De chansonnier en levensgenieter inspireerde Stroeve en van Doornik tot een pop-up festival op de Nieuwe Markt. De eerste editie moest nog opboksen tegen enkele regenbuien. Maar de derde editie profiteerde volop van het mooie septemberweer. Het bleef dan ook heerlijk druk op de terrassen aan het Marktpleintje. De wijnen van Henri Bloem, de kazen van Harry de Smaakspecialist en de oesters van Brasserie Jansen vervolmaakten de sfeer.

Zo’n lelijke man, die toch altijd de mooiste vrouwen aan zijn zijde had. Natuurlijk werden we daar door geïnspireerd.Hans Stroeve & Jeroen van Doornik over Serge Gainsbourg

Hans Stroeve: “Heerlijk toch, dit is precies de sfeer die we voor ogen hadden. Natuurlijk kan het allemaal nog iets groter – we hadden aanvragen en ideeën genoeg. Maar de intimiteit hoort ook bij dit festival en de sfeer op de Franse Places.”

Terwijl Hans Stroeve en Jaap Brienen de muziek verzorgden, liet Jeroen van Doornik zien waarin hij óók goed is. Live tekende hij kleine sfeerbeelden van het festival en het plein. De bezoekers kregen automatisch het bekende Montmartre-gevoel ook wel bekend als ‘La Douce France’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button