BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kynologenclub Zwolle heeft nieuw clubgebouw dankzij spoorverdubbeling

Zwolle – Het nieuwe clubgebouw van de Kynologenclub staat. Het oude clubgebouw van de hondensportclub aan de Anthony Fokkerstraat stond te dicht bij de plek waar de extra sporen komen tussen Zwolle en Herfte. Om de spoorverdubbeling te realiseren, moest het oude clubgebouw plaats maken.

Spoorbeheerder ProRail gaat de sporen tussen Zwolle en Herfte verdubbelen van twee naar vier en er komt een zogenaamde dive-under waardoor treinen elkaar boven- en onderlangs kruisen. Hierdoor gaat het spoor richting Emmen onder het spoor door richting Meppel en hoeven treinen niet meer op elkaar te wachten.

Tijdens de variantenstudie voor de spoorverdubbeling in 2015 kwam al snel naar voren dat het oude clubgebouw te dicht bij het nieuwe spoor zou komen te liggen. Het projectteam van ProRail is daarop het gesprek aangegaan met de kynologenclub. Samen zijn oplossingen onderzocht waarbij er oog was voor elkaars belangen. De Kynologenclub begreep dat het spoor verdubbeld moest worden en dat dit overlast zou geven. Ook ProRail begreep dat de vereniging door moest met haar trainingen en activiteiten. Het verplaatsen van het bestaande clubgebouw bleek bouwkundig niet mogelijk. Bouwbedrijf Kolthof heeft daarom, met haar architect Andries Visser, een nieuw ontwerp gemaakt.

Het nieuwe gebouw voor de achthonderd leden tellende hondensportclub is inmiddels gereed. Het staat op voldoende afstand van het toekomstige spoor. Met zonnepanelen op de daken gaat de club zelf energie op wekken.

Aannemer NoorderSpoort heeft het oude clubgebouw gesloopt. Daarnaast hebben ze drainage aangebracht in de trainingsvelden en nieuw gras ingezaaid. Aan het einde van de zomer wordt het nieuwe gebouw op feestelijke wijze officieel geopend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button