Nieuws uit ZwolleVoorpagina

KWF trekt stekker uit Samenloop: Zwolle blijft stappen zetten tegen kanker

Zwolle – Een donderslag bij heldere hemel, zo voelde het voor de organisatie en alle deelnemers van de SamenLoop voor Hoop. Begin april kregen ze het bericht van KWF dat er per direct gestopt wordt met de SamenLoop voor Hoop. In meerdere steden Nederland werd deze samenloop jaarlijks gehouden. De Zwolse organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten en komt met een alternatief. 

KWF had een zakelijk motief: de vaste lasten, waaronder licentiekosten voor het Amerikaanse Relay for Life bleven doorlopen en de laatste twee jaar konden er door Covid-19 geen SamenLopen georganiseerd worden. De manier waarop het besluit gecommuniceerd werd, zorgde voor ongeloof en teleurstelling.

De knop om

Bij de organisatie van de (voorheen) SamenLoop voor Hoop Zwolle ging na een paar dagen de knop al om. Volgend jaar komen ze met een nieuw evenement, om stappen te blijven zetten kanker. Dat is tevens de titel van het nieuwe evenement: ‘Zet Een Stap Tegen Kanker’.

Luister hieronder naar het audio-interview met voorzitter Robert Immink over hoe dit evenement eruit gaat zien:

Als voorlopige data voor de eerste “Zet een stap tegen kanker” zijn 21 en 22 mei 2022 met potlood in de agenda geschreven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button