EconomieKabelkrantNieuws uit Zwolle

Krapte op de arbeidsmarkt bereikt nieuwe recordhoogte

Zwolle – De krapte op de arbeidsmarkt is in het derde kwartaal verder toegenomen. De krapte bereikte daardoor zelfs een nieuwe recordhoogte en bleef maar net onder de grens voor een ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt op landelijk niveau. Dat blijkt uit de spanningsindicator van UWV. Wel steeg het aantal regio’s met een zeer krappe arbeidsmarkt van 2 naar 12 regio’s. In het derde kwartaal stonden er meer vacatures open, terwijl er minder kandidaten zijn om deze vacatures in te vullen. Dit betekent dat er in veel beroepen grote kansen liggen om werk te vinden. Deze beroepen zijn terug te vinden in de geüpdatet lijst met Kansrijke Beroepen van UWV.

De krapte op de arbeidsmarkt wordt berekend op basis van het aantal vacatures dat wordt aangeboden en het aantal mensen dat werk zoekt. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal vacatures met 75% en de laatste tien maanden daalt het aantal WW-uitkeringen ook steeds, waardoor het aantal vacatures groter is dan het aantal werkzoekenden. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat de krapte op de arbeidsmarkt is toegenomen naar de huidige recordhoogte.

Meer kansen in veel beroepen

Door de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ontstaan er kansen in steeds meer beroepen. In de lijst met Kansrijke Beroepen van UWV zijn daarom in bijna alle sectoren nieuwe beroepen toegevoegd die veel kansen op werk bieden. Vooral in de transport en logistiek zijn er veel nieuwe beroepen bijgekomen zoals heftruckchauffeurs, beladers en treindienstleiders. Ook in de bouw (steigerbouwers), industrie (hoofd technische dienst), schoonmaak (schoonmakers) en zorg (fysiotherapeuten) zijn er nieuwe beroepen toegevoegd aan de lijst met kansrijke beroepen. De hele lijst is via deze link in te zien.

Ook op verschillende niveaus zijn er beroepen waarin kansen liggen. Zo staan er beroepen op de lijst waar geen of nauwelijks instroomeisen worden gesteld, zoals oppermannen en hulparbeiders in de bouw, verhuizers en huishoudelijk medewerkers thuiszorg. In de meeste beroepen wordt er gevraagd om specifieke kennis en vaardigheden. Op middelbaar niveau zijn het beroepen, zoals monteurs in de installatiebranche, restaurantkoks en vrachtwagenchauffeurs, waarin veel kansen liggen. Ook op hoger niveau zijn er baankansen als bijvoorbeeld docenten talen en exacte vakken, HR-adviseurs en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Krapte in de regio’s

Op landelijk niveau was er in het 3e kwartaal van 2021 nog net geen sprake van een ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt. Maar het aantal regio’s met een ‘zeer krappe arbeidsmarkt’ nam flink toe. In 12 van de 35 arbeidsmarktregio’s is de arbeidsmarkt zeer krap. In deze regio’s is het aantal vacatures veel hoger dan het aantal mensen dat op zoek is naar werk. De arbeidsmarkt is zeer krap in (delen van) de Randstad, Noord-Brabant en Gelderland. Vorig jaar was er nog sprake van een gemiddelde krapte op de arbeidsmarkt.

Mismatch op de arbeidsmarkt

Ondanks de grote krapte op de arbeidsmarkt vindt nog niet iedereen even makkelijk werk. Dit komt mede door de kwalitatieve mismatch op de arbeidsmarkt. Dit houdt in dat de opleiding en/of ervaring van werkzoekenden niet altijd aansluit op de functie-eisen die gevraagd worden door werkgevers. Bij- en omscholing of het breder kijken naar kandidaten kunnen een belangrijke rol spelen om die mismatch te verkleinen. Zowel werkgevers als werkzoekenden kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij UWV. Werkgevers kunnen contact opnemen met de WerkgeversServicepunten waar zij hulp kunnen krijgen bij het vinden van personeel. Werkzoekenden en mensen die hun werk dreigen kwijt te raken kunnen naar een van de 35 Regionale mobiliteitsteams voor hulp en ondersteuning in het vinden van (nieuw) werk.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button