SportVoetbal

Kostbaar puntverlies VSW in titelstrijd 4C

Verslag: Giuseppe Rigano

Zwolle – VSW heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen in het duel tegen Noord Veluwe Boys. De titelkandidaat in 4C speelde geen goede wedstrijd en verloor – geheel tegen de verwachting in – van de bezoekers uit Hattemerbroek: 0-1.

Met vier verliespunten meer en twee duels minder dan leider Zalk had de ploeg uit Windesheim de koppositie in zicht. Het liep echter anders voor de ploeg van trainer Patrick Dijkstra. Het spel oogde vanaf de eerste minuut moeizaam. VSW had het initiatief, maar miste creativiteit en het ontbrak aan scherpte in de passing. De defensie van Noord Veluwe Boys kwam nauwelijks in de problemen.

Clubtopscorer Joey Platenkamp was met een afstandsschot op de lat nog het dichtst bij een treffer namens de thuisploeg. Achterin oogde VSW kwetsbaar. De bezoekers waren gevaarlijk in de omschakeling en kwamen halverwege de eerste helft via Ali Dawud op een 0-1 voorsprong. Die tegenslag kwam VSW niet meer te boven.

VSW kwam fel uit de kleedkamer, maar van het offensief kwam na vijf minuten in de tweede helft weinig meer terecht. Noord Veluwe Boys miste twee opgelegde kansen op de 0-2, in beide gevallen werd er voor open doel over geschoten. In het restant van de wedstrijd had VSW opnieuw veelvuldig balbezit, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet. Het grootste gevaar kwam uit dode spelmomenten: Fabian Veldman schoot tweemaal over uit een vrije trap.

De nederlaag maakte een einde aan een reeks van zeven achtereenvolgende overwinningen. Dijkstra toonde zich na afloop van het duel realistisch: ,,Het was onze dag niet. Ik denk dat we nog wel twee uur door hadden kunnen spelen zonder te scoren. Gezien de kansen die zij kregen, mogen we blij zijn dat het geen 0-4 geworden is.” Volgende week speelt VSW uit tegen nummer drie ’t Harde. ,,Die ploeg speelt misschien wel het beste voetbal van de competitie. Maar als de focus er is, kunnen wij van elke ploeg winnen”, besluit hij strijdlustig.