Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Koploper ZAC kent totale offday

ZWOLLE – ,,Dramatisch.” Zo noemde trainer John Beijen van ZAC het optreden van zijn ploeg vandaag. De koploper in derde klasse C bewees zichzelf vanmiddag een slechte dienst door met 0-1 te verliezen van laagvlieger DSV ’61. De ploeg uit Zwolle-Zuid mocht daarbij van geluk spreken dat directe concurrenten Oene en Zwolsche Boys elkaar in evenwicht hielden (0-0), waardoor de schade op de ranglijst beperkt bleef.

Met 22 punten uit 8 duels was ZAC uitstekend aan het seizoen begonnen. Hoogtepunt was de beladen 1-0 overwinning op buurman Zwolsche Boys. Dat een wedstrijd ook heel anders kan verlopen, bleek vandaag tegen DSV ’61 uit Doornspijk. ZAC begon stroef aan de wedstrijd en had moeite met het creëren van kansen. Het spel oogde slordig en doelpogingen waren er nauwelijks in de eerste helft. De beste mogelijkheden waren er voor Joost Ottens (kopbal) en Lex Heimerickx (doelpunt afgekeurd wegens buitenspel).

Tegenstander DSV ’61, dat punten nodig had om de aansluiting met de middenmoot te behouden, speelde effectief. De ploeg maakte er een hard duel van en loerde vooral op de counter. Serieuze kansen had DSV ’61 niet gehad, maar toch was het vlak voor rust opeens raak. Aanvoerder Martijn Lieferink verschalkte ZAC-doelman Puck Pool met het hoofd: 0-1.

In de tweede helft kon ZAC geen vuist maken, de ploeg leek vooral in strijd met zichzelf. Pas toen Beijen het risico nam door achterin één-op-één te gaan spelen, kwam er meer dreiging in het spel van ZAC. Er waren nog twee goede mogelijkheden in de slotfase, maar tot de gelijkmaker kwam het niet.

Beijen baalde zichtbaar na afloop van het duel. ,,Ik kan niet goed verklaren waarom we zo speelden. Het was niet goed, op alle fronten niet.” Een verklaring voor het slechte resultaat had hij niet. ,,Je weet dat de ruimtes klein zijn en dat de tegenstander er veel strijd ingooit. Daar zijn we niet goed mee omgegaan.” Volgende week krijgt ZAC de kans zich te herpakken. Dan staat er een uitduel tegen Swift ’64 op het programma.