EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Koop Lokaal’-campagne: ‘belangrijk omdat je daarmee de stad openhoudt’

Zwolle – Het ZwolleFonds heeft, in samenwerking met de gemeente, de campagne ‘Koop Lokaal’ opgezet. ‘Koop Lokaal’ roept de consument op om hun aankopen zoveel mogelijk lokaal en digitaal te doen, om zo de Zwolse ondernemers te ondersteunen. Overal in de stad en op de wegen in en rondom Zwolle zie je de posters met de tekst ‘Koop Lokaal’.

Filiaalbedrijf toch lokaal

Lokaal kopen is hard nodig, vertelt Bianca Jansen, filiaalmanager van Ecco Schoenen in de Roggenstraat: “Het is wel nodig dat mensen hier blijven komen. Zo niet dan zullen er uiteindelijk winkels verdwijnen waardoor je het gezellige sfeertje mist.” Toch klinkt zo’n filiaalwinkel niet echt lokaal, maar niets is minder waar legt Jansen uit. “Het is een landelijke keten maar het gaat er natuurlijk om dat je als filiaal je schoenen verkoopt. Het is belangrijk dat mensen blijven kopen in de winkel. Landelijke ketens kunnen winkels ook afstoten en sluiten doordat er lokaal minder omzet wordt gedraaid”.

Het is echt moeizaam in deze corona tijd om te blijven bestaan, en de huur te blijven betalen, dat kan ik je wel vertellen. Wies Dul, Zwols Balletjeshuis

Bestaan

Ook ondernemer Wies Dul van het Zwolse Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein doet een oproep om lokaal te kopen. “Het is belangrijk omdat je daarmee de stad open houdt. Dus als je je snoep wilt kopen of cadeautjes, doe het dan niet in de supermarkt, maar doe het dan hier. Het is echt moeizaam in deze corona tijd om te blijven bestaan, en de huur te blijven betalen, dat kan ik je wel vertellen.”

Foto © RTVFocusZwolle

Ook lokaal online shoppen

Koop Lokaal geldt dus voor voor echte familiebedrijven maar ook voor de filialen van winkelketens in de stad. “De ondernemers hebben de klanten nodig. We willen heel graag dat we straks ook een interessante stad hebben.”, bevestigt ook binnenstadmanager Aukje Grouwstra. Ze benadrukt dan ook dat mensen zich niet moeten blind staren op het online shoppen bij landelijke online winkels maar dat er ook online gekocht kan worden bij de lokale ondernemer.

De ondernemers hebben de klanten nodig. We willen heel graag dat we straks ook een interessante stad hebben. Binnenstadmanager Aukje Grouwstra

Foto © RTVFocusZwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button