Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

De leukste films over beleggen


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

De financiële wereld is voor veel cinematografen een grote inspiratiebron geweest. Kijk eens naar Netflix en je zult waarschijnlijk een overvloed aan films vinden over Wall Street, aandelenmarkten en (beruchte) investeerders. Dus, waar moet je op letten? Hier is een lijst met films die je iets kunnen leren over beleggen. Neem een ​​kijkje en kies degene die bij je passen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld ook meer verstand van investeren in vastgoed hypotheken

The Money Pit  

The Money Pit heeft een eenvoudig, maar meeslepend plot. De film vertelt het verhaal van twee jonge geliefden (Shelley Long en Tom Hanks) die zich op het platteland willen vestigen. Na wat snel onderzoek besluiten ze een huis te kopen voor een zacht prijsje, in de overtuiging dat ze zojuist hun droomhuis hebben gevonden. Maar al snel wordt duidelijk dat het huis uit elkaar valt, en het jonge stel geeft uiteindelijk veel geld uit om het te repareren. The Money Pit leert ons hoe belangrijk het is om te weten waarin we investeren. De twee geliefden hebben duidelijk niet genoeg tijd aan onderzoek besteed! De film is er ook om ons eraan te herinneren dat als het te mooi is om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is.

Wall Street

Deze epische film van Oliver Stone vertelt het verhaal van twee Wall Street-handelaren (Charlie Sheen en Michael Douglas) die zich bezighouden met illegale activiteiten en voorkennis gebruiken om geweldige winsten te maken. Wall Street is een verhaal over hebzucht dat een simpele vraag stelt: ‘Wat ben je bereid te doen om rijk te worden?’ Deze film leert je over moraliteit en herinnert je eraan dat het als belegger belangrijk is om je aan de regels te houden en je impulsen onder controle te houden.

Becoming Warren Buffett

Geen enkele lijst zou compleet zijn zonder deze documentaire over investeringslegende en miljardair Warren Buffett. Als je je afvraagt ​​hoe de vierde rijkste man ter wereld zijn fortuin heeft verdiend, dan is deze film iets voor jou! Je krijgt ook enig inzicht in zijn levensstijl en het zal je misschien verbazen dat hij een nogal zuinige man is. Wist je bijvoorbeeld dat hij ondanks zijn miljarden nooit meer dan 3,17 dollar aan ontbijt uitgeeft? Met deze film krijg je mogelijk meer expertise in beleggen in vastgoed waardoor je de nieuwe Warren Buffett kunt worden. 

Trading Places

Als je een luchtige komedie wilt zien met enkele waardevolle lessen over het leven en geld, dan is Trading Places wellicht de perfecte film voor jou. Deze moderne versie van The Prince and Pauper vertelt het verhaal van een straatwijze oplichter (Eddie Murphy) die manager wordt van een handelsfirma die zich bezighoudt met grondstoffen – denk aan goud, olie, maïs! Hoewel beleggen niet de hoofdfocus van de film is, biedt de slotscène een authentieke weergave van een ietwat geagiteerde handelssessie op de Chicago Mercantile Exchange. Belangrijker nog is dat Trading Places laat zien dat het mogelijk is om te leren over beleggen en dat je geen financiële tovenaar hoeft te zijn om de sprong te wagen – hoewel je het wel op een legitieme manier moet doen!


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button