Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Kleine overwinning voor WVF

Zwolle – Zaterdagmiddag moest WVF onder kwakkelend winterweer aantreden op een gezien de weersomstandigheden goed bespeelbaar hoofdveld tegen DZSV. Dat moest het doen zonder Bas Koenen die voorlopig vanaf de zijkant moet toekijken. Wel was er de terugkeer van Jari Bezembinder en vierde Dion Reijnen na ruim anderhalf jaar blessureleed zijn rentree. Het leek wel of Dion nooit was weggeweest, bracht als routinier rust in het elftal en kan dan ook terugkijken op een geslaagde rentree. WVF was vanmiddag dominant, had niets of weinig te duchten van de gasten uit Dinxperlo en kreeg legio kansen. Het enige wat de ploeg te verwijten valt is dat het te weinig met deze geboden kansen deed.

Al in het begin van de wedstrijd was het Jabir Mazouz die met een afstandsschot doelman Wolters testte. Deze bokste de bal voor de voeten van Joost Zweers, die zijn schot weer gekeerd zag worden en vervolgens werd herkansing van Ruben Meijer tot hoekschop verwerkt. WVF bleef aanvallen en de gasten hadden de nodige overtredingen nodig om de ploeg uit Westenholte te stoppen. Bij een van deze aanvallen was het Martijn Ruijsch die door de verdediging van DZSV soleerde en met een tikkie breed Jabir Mazouz vrij voor Keeper Wolters zette.

Echter Jabir krulde deze bal net naast de verkeerde kant van het doel. Niet veel later was het Jabir Mazouz die met een werkelijk schitterende pass over de verdediging de bal op het hoofd van Max Goudbeek plaatste maar ook deze kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal. Het wachten was op een doelpunt van de thuisclub, dat heer en meester was in deze eerste helft. Vlak voor rust kreeg het nog een goede mogelijkheid, maar ook deze werd niet benut, zodat beide ploegen met een 0-0 stand de rust ingingen.

In de tweede helft kwam WVF dan eindelijk wel op de zo verdiende voorsprong. Het was Max Goudbeek die in twee instanties de bal na een vrije trap achter doelman Wolters wist te werken en daarmee zijn ploeg aan de meer dan verdiende voorsprong hielp 1-0. Ook hierna kreeg WVF voldoende mogelijkheden om de score verder uit te breiden en daarmee de verhoudingen op het veld beter weer te geven. Toch viel er voor het publiek voldoende te genieten.

Max Goudbeek zette met een prachtige pass Martijn Ruijsch vrij voor het doel maar ook deze mogelijkheid leverde geen doelpunt op. En zo bleef het kansen regenen wat zelfs nog een strafschop in blessuretijd opleverde. Jabir Mazouz, uitgeroepen tot man van de wedstrijd dacht dit klusje te klaren. Maar zijn benen waren niet sterk genoeg om deze weelde te kunnen dragen, zijn strafschop werd gestopt door doelman Wolters. Zo eindigde deze wedstrijd in slechts 1-0.

Volgende week gaat WVF op bezoek in Oldenzaal bij de Esch. Een wedstrijd met een speciaal tintje. Immers deze ploeg bracht in Westenholte WVF de enige nederlaag van het huidige seizoen toe. Een mooie gelegenheid op revanche en het jubileum van ras supporter Smalle Hans extra glans te geven

WVF-DZSV 1-0(rust 0-0)
53. Goudbeek 1-0
Geel: Koning en Zweers (WVF), Nijman, Bulten en Tamboer(DZSV)
WVF: te Wiele, bezembinder, Reijnen, van Dijk, Koning, Zweers, Meijer, Ruijsch, Mazouz, Goudbeek, Berends(73 Velner)
DZSV: Wolters, Bruntink, Baten, Luijmes, Kroesen, Tamboer, van Klompenburg, Koekkoek, Simons(69 Nijman), Huisman(60 Sticker), Harbers(30 Bulten)