BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Aansluiting Vechtdalverbinding krijgt vorm: bouw viaduct A28 in volle gang

Zwolle – De nieuwe Vechtdalverbinding krijgt steeds meer vorm. Al langere tijd zijn de contouren te zien van het nieuwe viaduct over de Nieuwleusenerdijk ter hoogte van hotel Van der Valk. Afgelopen week werd ook de plek van het nieuwe viaduct over de A28 zichtbaar.

De bouw van het viaduct, dat onderdeel wordt van de nieuwe aansluiting tussen de A28 en de N340, is in volle gang. Beide langhoofden zijn in productie. Half september zijn de kolommen en de onderslagbalk van de middenpijlers geplaatst. En nu is ook gestart met het plaatsen van liggers over het nieuwe viaduct.

© RTV Focus Zwolle

Beide viaducten zijn straks onderdeel van het nieuwe klaverblad. Hierdoor kan het verkeer op de snelweg de A28 afslaan richting Ommen / Hardenberg zonder te hoeven stoppen bij de verkeerslichten na de afrit. Het verkeer wordt rechtstreeks via de viaducten doorgeleid naar de de N340. Uiteraard geldt dit ook andersom voor het vele verkeer dat vanuit de richting Ommen / Hardenberg naar de snelweg moet.

Klaverblad nieuwe situatie
Te druk in de spits Dagelijks rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via o.a. de Vechtdal Verbinding (N340/N48 en N377) naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in spits erg druk, waardoor de doorstroming vermindert en het verkeer vastloopt. Daarnaast is de Vechtdal Verbinding niet duurzaam veilig ingericht. Om het verkeer ook op de langere termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft de provincie besloten de Vechtdal Verbinding aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button