Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum bekert dinsdag tegen DOS Kampen

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond in de 1/8e finale van het toernooi om de Districtsbeker Oost in eigen huis tegen eersteklasser DOS Kampen.

De Kampenaren kunnen bogen op een fraai verleden in de absolute top van het amateurvoetbal, met het algehele landskampioenschap in 1988 als hoogtepunt. De laatste jaren zette DOS een paar flinke stappen terug, maar vorig jaar keerden de Kampenaren door het kampioenschap in 2H na vier seizoenen weer terug in de 1e Klasse D. Daar doet de ploeg van trainer Marcel Post het niet slecht, want DOS staat nu met een negende plaats in de middenmoot. Misschien nóg belangrijker voor de fans is dat DOS daarmee boven de aartsrivalen Go-Ahead Kampen en KHC staat.

Blessuretijd

In de laatste competitiewedstrijd speelde DOS thuis met 2-2 gelijk tegen CSV Apeldoorn. DOS kwam na een kwartier op 1-0 door Allan Bakker, maar liet de bezoekers na rust langszij komen. Toen Bakker de stand in blessuretijd op 2-1 bracht leek de buit binnen, maar CSV kwam in extremis opnieuw op gelijke hoogte via een penalty, die verdediger Erik Rotman bovendien op een rode kaart kwam te staan.
Een week later veegde DOS in het bekertoernooi de vloer aan met derdeklasser Oene, dat in eigen huis op een 0-5 zeperd werd getrakteerd. Vóór rust bleef het nog bij 0-1 door een goal van Bakker, maar in de tweede helft zorgden William Jansen (2x), Robin Mulder en Twan Knul voor de alles zeggende einduitslag.

Remises

Berkum acteert na de winterstop te wisselvallig, maar haalde de laatste weken met remises tegen Swift en ACV, twee van de sterkste ploegen in de Hoofdklasse B, toch waardevolle en door velen niet verwachte punten binnen. Na een wat gelukkige 2-2 in eigen huis tegen Swift volgde afgelopen zaterdag een 1-1 gelijkspel bij titelkandidaat ACV. Berkum mocht daar vóór rust niet klagen dat het bij een 1-0 achterstand bleef, maar in de tweede helft kwamen de Zwollenaren er een stuk beter in. Met nog ruim 20 minuten op de klok bracht Marc van der Meulen de bezoekers via een penalty op 1-1 en moest ACV bovendien door een dubbele gele kaart met 10 man verder. Ondanks kansen aan beide kanten kwam er daarna geen verandering meer in de stand en dat was vooral voor ACV een streep door de rekening.

Gemotiveerd

In het bekertoernooi rekende Berkum tot nu toe af met Heino (0-2) en Owios (4-1), waarna in de derde ronde gehakt werd gemaakt van Loenermark dat met 7-0 werd afgedroogd. De ploeg van trainer Arno Hoekstra is er op gebrand verder te komen in de bekerstrijd, maar weet dat een ongetwijfeld gemotiveerd DOS Kampen een taaie tegenstander zal zijn. De bekerwedstrijd Berkum-DOS Kampen wordt dinsdag geleid door scheidsrechter Lennart Fledderus uit Steenwijk, die op Sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af zal laten trappen.