Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderopening Pathé Zwolle met vrolijke films en vele activiteiten

Zwolle – Zaterdag 17 december viert Pathé Zwolle voor kinderen de opening van de nieuwe bioscoop met vier mooie films, een Green Screen van Sing, een ontmoeting met de hoofdrolspelers van Kappen! en vele andere leuke activiteiten. Tickets voor de films tijdens deze feestelijke middag zijn vanaf maandag 12 december te koop via www.pathe.nl/zwolle.

Zaterdag 17 december ziet de prachtige nieuwe bioscoop Zwolle er van 12.00 tot 17.00 uur extra feestelijk en vrolijk uit. Dan hangen er slingers en ballonnen, is er een ballonenclown, een springkussen en een fotolocatie waar je met Charlie op de foto kunt. De jonge bezoekers worden natuurlijk ontvangen met een welkomstdrankje, kunnen zich laten schminken, meedoen aan een kleurwedstrijd en dansen met XoXo. Natuurlijk draaien ’s middags ook vier heerlijke films. Als extra verrassing staat er een Green Screen van Sing, waarmee je een kerstboodschap in de stijl van de film kunt opnemen en online delen met familie en vrienden. En tenslotte zijn de hoofdrolspelers van Kappen! van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden, handtekeningen te zetten en mee op de foto te gaan.

KAPPEN!

In de nieuwe Carry Slee-verfilming van de makers van Spijt! en Pijnstillers is de vraag: wat moet je doen als je beste vrienden met foute types omgaan? Het is niet het enige probleem waar Sander mee zit, want hij is ook nog eens verliefd op Indra en zij lijkt al een vriendje te hebben.

Tijden & Tickets

SING

In deze vrolijke animatiefilm organiseert de koala Buster Moon een dierentalentenjacht om zijn oude theater te redden. De finalisten zijn een muis die liegt en bedriegt, een verlegen tienerolifant, een vermoeide moeder van 25 biggetjes, een gangstergorilla en een punk-rock stekelvarkentje.

Tijden & Tickets

MEES KEES LANGS DE LIJN

In het vierde deel van de populaire Mees Kees-reeks doet de schoolklas mee aan een toekomstproject. Daar heeft directrice Dreus zo haar eigen ideeën over. Zij wil dat klas 6B meedoet aan het schoolvoetbaltoernooi. Meester Kees weet echter niets van voetbal.

Tijden & Tickets

VAIANA

Een spannend en vrolijk animatieavontuur van Walt Disney Studio’s over de dappere Vaiana die samen met de halfgod Maui over de oceaan zeilt om haar mensen te redden. Onderweg nemen ze het op tegen monsters en leert Vaiana een paar belangrijke lessen over zichzelf.

Tijden & Tickets

Met een Pathé Kinderticket kunnen kinderen t/m elf jaar voor slechts vijf euro naar een film.

Pathé Zwolle (vanaf 15 december open)

Nog een kleine twee weken en dan gaat de nieuwe Pathé Bioscoop in Zwolle open. Tot die tijd wordt er nog druk gewerkt aan de afwerking van het pand.

Indeling

Drie verdiepingen telt het nieuwe bioscoopcomplex aan het Katwolderplein, gemakkelijk toegankelijk via maar liefst 8 roltrappen. Op de bovenste etage heeft de bezoekers een fantastisch uitzicht over de binnenstad van Zwolle.

Uniek voor Pathé is ook de Starbucks on the Go, waar een Starbucks Coffee kan worden meegenomen naar de zalen.

31144519201_499986c599_kBij de entree op de begane grond kan de bioscoopbezoeker een kaartje kopen bij de ticketmachines of kassa’s. Daarna gaat het naar boven naar de 1e etage. Naast de zelfbedieningsshop is hier ook een speciale pop-corner waar popcorn in allerlei soorten en maten besteld kan worden. Uniek voor Pathé is ook de Starbucks on the Go, waar een Starbucks Coffee kan worden meegenomen naar de zalen.

Op de etages zijn ook de 9 zalen met maar liefst 1533 zitplaatsen. Bij de bouw is ook rekening gehouden met gezinnen en kinderen. Er zijn in de bioscoop verlaagde kindertoiletten en – wasbakken aangebracht en er komt een ingerichte kinderhoek.

Verder beschikt het pand over veel zitgelegenheid en een grote lounge-area om comfortabel te kunnen relaxen voor aanvang en na afloop van de film.

Alle zalen zijn voorzien van licht gebogen schermen, wat de bioscoopervaring nog completer maakt.

Dolby Atmos + evenementenfaciliteiten

Pathé Zwolle is de derde Pathé bioscoop in Nederland die beschikt over het revolutionaire Dolby ATMOS geluidssysteem.

Twee zalen (zaal 8 en 9) zijn voorzien van Dolby Atmos met 59 extra surround speakers, die garant staan voor de hoogste geluidskwaliteit (Dolby 59.4). Deze extra speakers bevinden zich niet alleen aan de wanden maar ook het plafond is volledig voorzien van speakers.

Op de 2e verdieping bij zaal 4 en 5 is er een speciale evenementenruimte ingericht, die ruimte biedt aan ruim 200 personen. De foyer beschikt over o.a. een vaste gaderobe, bar en statafels. De ruimte en aangrenzende bioscoopzalen zullen, naast het reguliere filmaanbod, worden ingezet voor evenementen, zoals presentaties en borrels. Maar ook bezoekers aan vaste Pathé concepten zoals opera-, ballet-, theater en 50Plus voorstellingen worden hier apart ontvangen en kunnen met gelijkgestemden wachten tot hun voorstelling begint.

Diverse zalen zijn voorzien van technische evenementenfaciliteiten, zoals data-aansluitingen, microfoonaansluitingen, presentatiemogelijkheden, podium, communicatiemogelijkheden, volgspots en WIFI.

Programmering

31263252351_cabfbc3e73_bPathé Zwolle gaat een breed programma aan films vertonen. Van kinder- en familieproducties tot romantiek, actie, horror en films met diepgang. Ook worden Turkse films aan het programma toegevoegd.

Daarnaast organiseert de bioscoop evenementen zoals Ladies Night, Pathé Kleuterbios en 50Plus Bios en zijn er (live) registraties te zien van concerten, theater, opera’s en dansvoorstellingen.

Samenwerking

Met diverse bedrijven in de omgeving heeft Pathé Zwolle samenwerkingen. Zo worden er met McDonald’s Filmfeestjes georganiseerd en is er een Pathé Filmdiner met diverse restaurant waaronder MIZU, Bistro Pampus en Restaurant UNO.

Toegankelijkheid

De bioscoop is volledig toegankelijk voor minder validen. Uitgangspunt is dat een minder valide volledig zelfstandig, zonder hulp van een medewerker, een film kan bekijken. De kassameubels hebben een verlaagde afrekenplaats waar een minder valide zijn rolstoel onder kan rijden. Tevens zijn in alle zalen 2 rolstoelplaatsen voorzien op een goede plaats achterin de zaal met een goed zich op het bioscoopscherm.

Pathé Zwolle is open vanaf 15 december 2016. Op 17 december 2016 is er een feestelijke opening voor kinderen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button