Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderfilms en activiteiten bij Fraterhuis 14 en 15 februari

Fantastisch Kinderfilm Festival in het Fraterhuis

Het Fraterhuis verwelkomt ook dit jaar het rondreizende Fantastisch Kinderfilm Festival. Op zaterdag 14 en zondag 15 februari opent het Fraterhuis haar deuren speciaal voor kinderen in de leeftijd van twee tot tien jaar. Het filmfestival nodigt jonge kinderen uit tot interactief verbeelden aan de hand van fantastische films en een stoere speeltuin.

In 2015 is het thema De Werkplaats van Krak & Mik. Kinderen kunnen kennismaken met films die in het teken staan van timmeren, klussen en bouwen. Verder kunnen kinderen zich vermaken in de Speeltuin van de Verbeelding waar ze kunnen spelen met beeld en geluid, vorm en kleur en vrijuit kunnen experimenteren met alle zintuigen. De kinderen zijn deze dagen zowel kijker als maker.

Fantastische films

Het diverse filmprogramma omvat zowel oudere als nieuwe titels. De volgende films staan op het programma: De malle stad, Argines boomhuis, Emil en Ida van de Hazelhoeve, De Datsja, Turilas en Jaära, Arrietty, Konijn en Hert, Apekool, Kleine Anna en de lange oom, Menino en Buurman & Buurman.

Stoere speeltuin

In de Speeltuin van de Verbeelding kunnen kinderen op speelse wijze De Werkplaats van Krak & Mik ontdekken en ervaren. Ze timmeren tik, tok, tak zelf een houterige stop-motionfilm in elkaar, bouwen met trappetjes en doeken een eigen tentje en verven als ze honger hebben gekregen van al dat gesjouw en gebouw, één-twee-hupsakee hun pannenkoek met een dikke laag jam. Daarna (of ervoor) kunnen ze samen lekker uitpuffen in de filmzalen bij fantastische films.

Kom in het weekend van 14 en 15 februari samen, met het hele gezin, naar het Fantastisch Kinderfilm Festival. Neem gerust de tijd, want kinderen kunnen zich in het Fraterhuis een paar uur vermaken.

Een kaartje kost €8,50 per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen, en geeft toegang tot één filmvoorstelling naar keuze en één dag onbeperkt toegang tot De Speeltuin van de Verbeelding (Vriendenkorting niet van toepassing). Voor meer informatie www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button