Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWinter Zwolle

Kerstpakkettenactie zoekt laatste wapperende handen

Zwolle – De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft haar ambitie bijgesteld. Het aantal te maken pakketten is opgeschroefd van 1.750 naar ruim 2.100 stuks. Dit vanwege een stijging van het aantal aanvragen. Voor het halen van de eindstreep is de organisatie per direct op zoek naar wapperende handen.

Onze Zwolse hiphopmuzikant Typhoon roept blauwvingers op om mee te doen: “Een helpende hand hoeft niet per se eerst duizenden kilometers te reizen. We kunnen als we de deur uitlopen al het verschil maken. Dit initiatief is hartverwarmend en bewijst des te meer dat we hier in Zwolle niet alleen een gemeenschap zijn in woorden, maar dat we elkaar ook echt samen willen dragen.”

Jan de Beer, 1 van de coördinatoren van de actie, vertelt op enthousiaste toon: “Ik ben heel blij om te melden dat 502 klussen al weg zijn. Maar we zoeken voor 121 klussen nog vrijwilligers. Wilt u 2 uur van uw tijd geven? Uw handen maken nu écht het verschil voor sociale minima in Zwolle.”

Vrijwilligers kunnen zichzelf – of als groep – digitaal inschrijven via www.kerstzwolle.nl. Daar staat een online formulier klaar dat ze moeiteloos door de klussenlijst leidt. De vrijwilligers zijn hard nodig bij het inzamelingsweekend van 16 en 17 december.

Op dit moment worden er alleen nog vrijwilligers gezocht die het winkelend publiek bij supermarkten willen vragen om producten. De Beer: “De flyers en dozen liggen voor u klaar bij aankomst. Ook het vervoer is geregeld. Dat is allemaal tot in de puntjes verzorgd. Samen maken wij deze actie tot een succes!”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button