Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Kerstpakkettenactie gaat voor 2.750 pakketten; weer 10% meer

Zwolle – De Kerstpakkettenactie in Zwolle gaat maar liefst 2.750 pakketten inpakken. Dat is 10 procent meer dan afgelopen jaar.

“We gaan het gewoon doen!! 2750!!
Donderdag hebben wij besloten het aantal pakketten op te hogen naar 2750. Dat betekent: boodschappen, inzamelen, inpakken, stompkaarsen, inkopen, 10% EXTRA van alles. Helpen jullie mee?”, zo laat de organisatie enthousiast weten via sociale media.

De Kerstpakkettenactie is bedoeld om alle Zwollenaren die het nodig hebben met Kerst te laten voelen dat er aan hen gedacht wordt.
De Kerstpakkettenactie wordt sinds 2006 georganiseerd. Eerst door Zwollenaren uit de Koningskerk. Maar omdat de actie de afgelopen jaren sterk is gegroeid, organiseren nu ook mensen van buiten de Koningskerk mee.

In het jaar 2012 werden er 330 kerstpakketten samengesteld. Een jaar later waren dat 824 stuks. In 2014 zijn er 1.100 gemaakt. In 2015 is het aantal opgeschroefd naar 1.767 feestdozen. afgelopen jaar waten het er 2.500 en nu dus 2.750.

Echte Zwolse actie

Hoewel de Koningskerk (www.koningskerk.nl) het voortouw neemt, is het een actie voor en door Zwollenaren. Dat is de insteek van dit vrijwilligersproject. Dat iedereen mee kan doen.
De organisatie wordt daarbij ondersteund door maar liefst 800 mensen. Zij zijn vrijwilligers van binnen en buiten de Koningskerk.

“Ons doel is dat iedere Zwollenaar die het kan missen minimaal 1 euro bijdraagt. Zo laten we zien dat we als stad betrokken zijn en mensen in armoe niet laten zitten.”

Mensen die willen meehelpen, bijvoorbeeld met het inzamelen van boodschappen, kunnen zich melden via de website kerstzwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button