Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kenny B ‘Praat Nederlands met me’ is openingsact Bevrijdingsfestival

Zwolle – De line-up voor het Bevrijdingsfestival Overijssel is bekend. Kenny B opent dit jaar het festival, Manu Chao mag de laatste act van de avond doen op het hoofdpodium.

Kenneth B

Kenneth Bron, als zanger bekend onder de naam Kenny B, is een Surinaams-Nederlands zanger, oud-militair en vredesonderhandelaar.

In de jaren tachtig diende hij in het Nationale Leger van Suriname, waaronder als politiek commissaris. Tussen 1989 en 1991 voerde hij vredesbesprekingen tussen de strijdende partijen in de Binnenlandse Oorlog. Sinds 1991 woont hij in Nederland en is hij zanger in de stijlen reggae en dancehall. Hij zong aanvankelijk in het Surinaams en Engels en had met A Sama de een nummer 1-hit in Suriname.

Na zijn overstap naar Nederlandstalige reggae behaalde hij met zijn single Parijs een nummer 1-hit in Nederland.

Manu Chao

Manu Chao is een Franse zanger met Spaanse roots. BFO organisatie over Manu: ‘Hij zal de vrijheid groots met ons gaan vieren met zijn vrolijke muziek en swingende performance!’

 

Mainstage

Naast Manu Chao en Kenny B komen ook John Coffey, Rondé, Rootsriders, Sabrina Starke & VanVelzenMusic hun performance geven op de mainstage van het bevrijdingsfestival.

 

Programma Bevrijdingsfestival 2016

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button