112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verhoogd risico op natuurbrand in Overijssel – Luchtsurveillance

In verband met de droogte in de natuur is vanaf 3 juli Code Oranje in Overijssel van kracht. Dit betekent dat in de regio’s IJsselland en Twente een verhoogd risico op een natuurbrand is. De brandweer is daarom extra alert. Nadrukkelijk wijst de brandweer ook op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Aan hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Geen takken, landbouwafval verbranden

Ten tijde van Code Oranje kan er geen gebruik meer worden gemaakt van verleende stookontheffingen. Er mogen dus geen takken, landbouwafval en dergelijke verbrand worden. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden. Nadrukkelijk wijst de brandweer, zeker in deze vakantieperiode, op de verantwoordelijkheid van gebruikers van recreatie- en natuurgebieden. Hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Ook brandweer extra alert

Ook de brandweer is extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht en vanaf 3 juli start een luchtsurveillance. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit.

De brandweer vraagt gebruikers van natuurgebieden om hulp. We dragen samen de verantwoordelijkheid om natuurbranden te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button