KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Jonge Socialisten Overijssel en DWARS Overijssel: “Laat vrouwen niet in hun hemd staan”

Zwolle – De zomer is weer aangebroken, dat betekent dat iedereen zich minder warm gaat kleden. Volgens Jonge Socialisten Overijssel en DWARS Overijssel hoort iedereen de vrijheid te hebben om zelf te kunnen kiezen wat je wilt dragen. Hier hebben de twee politieke jongerenorganisaties een stuk over geschreven, want zij vinden de seksualisatie die leerlingen op middelbare scholen meemaken niet kunnen.

“Dit betreft ook jonge kinderen en tieners, zij willen zich ook graag kunnen kleden hoe zij dat willen, en dit ongeacht wat voor reacties dit kan losmaken bij andere mensen. Wij bij DWARS Overijssel en JS Overijssel zijn het er dan ook over eens dat er juist op middelbare scholen ruimte moet zijn om dit te doen als mens/kind zonder dat jouw lichaam hierdoor geseksualiseerd wordt,” schrijven de organisaties.

Stoppen met hokjes

Volgens de jongerenorganisaties gaan meerdere middelbare scholen de mist in: ”Afgelopen dagen hebben wij dit terug kunnen zien bij verscheidene nieuwsplatforms, maar ook lokaal horen wij hier geluiden over. Deze scholen, ook in Overijssel, willen dat meisjes zich minder bloot kleden omdat zij anderen in verlegenheid kunnen brengen als zij dit niet doen. Deze scholen vinden dus dat deze jonge meisjes zich moeten aanpassen en zich ‘gepaster’ moeten kleden. En dit is waar wij van mening zijn dat dit andersom zou moeten zijn. Mensen en scholen moeten stoppen met meisjes in hokjes duwen en de (on)bewuste seksualisatie en objectificatie van kinderlichamen die hiermee gepaard gaat.”, aldus de Overijsselse afdelingen van Dwars en de Jonge Socialisten.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button