KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraad houdt themadebatten Stadsontwikkeling en Economie

Zwolle – Maandag 31 oktober zijn er twee themadebatten van de gemeenteraad. Vanaf 19.30 uur is er in de Raadzaal een themadebat Fysieke leefomgeving en stadsontwikkeling. Tegelijkertijd is er in de TaK-zaal een themadebat Economie en vrijetijdsbesteding.

Voor een themadebat staan verschillende informatieve nota’s binnen hetzelfde thema op de agenda. Hiermee beoogt de raad de mogelijkheden voor debat over informatienota’s op meer strategisch, kaderstellend niveau, te verruimen.

Een themadebat staat in het teken van standpuntverkondiging, maar geeft ook de mogelijkheid voor het stellen van strategische en beleidsinhoudelijke vragen aan het college en voor het aankondigen en bespreken van moties. Raadsleden kunnen tijdens een themadebat op alle geagendeerde nota’s ingaan.

Inspreken over een onderwerp bij het themadebat Fysieke leefomgeving en stadsontwikkeling kan bij de start van de vergadering vanuit de Raadzaal. Voor het themadebat Economie en vrijetijdsbesteding kan worden ingesproken bij de start van de vergadering vanuit de TaK-zaal.

De uitgebreide agenda’s en de informatienota’s per themadebat zijn te bekijken via www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Invloed uitoefenen

Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 31 oktober 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. Inbreng per e-mail over deze onderwerpen moet ook voor dit tijdstip binnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button