Voorpagina

Jong PEC Zwolle boekt eerste winst in competitie

Maandagavond speelde Jong PEC Zwolle om 18.30 uur in het IJsseldelta stadion tegen Jong FC Groningen. De competitiewedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Aan Zwolse kant debuteerde Wouter Marinus in de basis.

Het Zwolse elftal begint sterk aan de wedstrijd door veel druk te zetten. Het balbezit is groot en succes kan dan ook niet uitblijven. In de tweede minuut is het een corner van Soufian Moro die Delvechio Blackson de kans geeft een mooie 1-0 in te koppen. Veel balbezit en mooie aanvallen volgen, waarop debutant Marinus de 2-0 op zijn voeten krijgt. Na een voorzet van Kevin Menninga schiet hij echter langs de paal naast. In de veertiende minuut slagen de Zwollenaren er alsnog in de 2-0 te maken. Door een voorzet van Delvechio hoeft spits Boris Rasevic de bal enkel aan te tikken.  Even later krijgt ook Menninga een mooie kans, maar de Groningse Peter van de Vlag vormt een obstakel.  Een derde doelpunt blijft dus uit. Maar Jong PEC Zwolle laat het er niet bij zitten. Het elftal blijft fel en laat zien de betere partij te zijn. Toch krijgen de Groningers in de 27e minuut een mogelijkheid. Karel IJzerman reageert echter alert, waardoor de tegenpartij toch niet tot scoren komt.

In de tweede helft gaan beide ploegen fel van start. De mogelijkheden stromen aan twee kanten binnen.  Jong FC Groningen weet in de 64e minuut terug te komen door een doelpunt van Jafar Arias. Mede door uitglijden van Steven Pereira is de 2-1 een feit. Een rommelige fase volgt aan de kant van Jong PEC Zwolle. In de 78e minuut gooien de Blauwvingers de wedstrijd echter op slot. Invaller Onur Tekay scoort de terechte 3-1. De Groningers willen het er niet bij laten zitten. Beide teams blijven de aanval opzoeken, wat de wedstrijd meer dan aangenaam maakt. Doelpunten vallen er alleen niet meer, waardoor Jong PEC Zwolle in eigen huis de eerste drie punten van het seizoen pakt. Het elftal van trainer Gert Peter de Gunst speelt op maandag 15 september om 18.30 uur de volgende wedstrijd tegen Jong N.E.C./FC Oss.