Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Joke Hermsen gastdocent Fraterhuis Academie

Filosofe en schrijfster over tijd, verstilling en creativiteit

Zaterdag 7 februari verwelkomt de Fraterhuis Academie filosofe en schrijfster Joke Hermsen. Als schrijfster van de filosofische essays ‘Stil de Tijd’ en ‘Kairos’ besteedt zij in haar college aandacht aan films die de onderwerpen tijd, verstilling en creativiteit met elkaar verbinden.

Tijd

Joke Hermsen schreef vanuit een filosofisch perspectief onder andere over tijd, rust en tijdsbeleving. Tijd heeft twee gezichten. Rust en aandacht zijn belangrijke voorwaarden voor werkelijke creativiteit en helder nadenken. Maar hoe komen we na de rust weer in beweging?
Met als insteek de thema’s tijd, verstilling en creativiteit besteedt Joke Hermsen in haar lezing aandacht aan films als het recentelijke Winter Sleep en Still the Water. Dit college is inclusief de vertoning van de korte documentaire Stil de Tijd.

Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Informatie

  • Zaterdag 7 februari van 11.30-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 15 euro (10 euro voor Vrienden).

Gerelateerde artikelen

Back to top button