Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Joan Reinders coacht Meander Bigband

Zwolle – Vrijdag 8 november krijgt de Meander Bigband een speciale gastles van niemand minder dan Joan Reinders. Reinders is in de Nederlandse jazzscene een bekende naam. Momenteel is Reinders onder andere actief als leider van de Millennium Bigband waarmee hij momenteel door Nederland toert met de ‘Gershwin Celebration Tour’.

Reinders wil graag de jongeren enthousiasmeren voor Gershwins werk. De scholieren van het Meander College reageerden gelijk positief op de vraag of Reinders een gastles zou mogen geven aan de Meander Bigband. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Reinders een werk van Gershwins (“I got rhythm”) gearrangeerd voor de Meander Bigband. Het is niet de eerste keer dat de Meander Bigband hoog bezoek krijgt. In het verleden kreeg de band al eens gastlessen van Eric Vloeimans, Jason Marsalis en John Clayton.

Vrijdag 8 november is deze repetitie ook toegankelijk voor overige belangstellenden. De openbare repetitie begint om 14.15 uur in de aula van het Meander College. Meer informatie op www.meanderbigband.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button