Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Jeugdopleiding PEC Zwolle benoemd tot nationale voetbalacademie

De jeugdopleiding van PEC Zwolle is door de KNVB benoemd tot ‘nationale voetbalacademie’. De huidige certificering voor jeugdopleidingen, waarbij PEC Zwolle over het ‘vier sterren-certificaat’ beschikt, wordt vanaf komend jaar vervangen door het nieuwe ‘Kwaliteit- en Performance model Jeugdopleidingen’. De nationale voetbalacademie is het één na hoogst haalbare niveau na de internationale voetbalacademie. De regionale- en lokale opleiding zijn de overige twee categorieën.

Hoofd jeugdopleiding Rini Coolen: ,,Alle jeugdopleidingen van de Betaald Voetbal Organisaties zijn door de KNVB op vele vlakken gescreend. Zo zijn onder andere de accommodaties en voorzieningen, de samenwerkingen en de (medische) begeleiding grondig onder de loep genomen. We zijn er trots op dat we zijn benoemd tot nationale voetbalacademie. Het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. De komende jaren willen we doorgroeien naar een internationale jeugdopleiding.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp vult aan: ,,Het onderscheidend vermogen is erg belangrijk. Een sterk punt van de jeugdopleiding van PEC Zwolle is de samenwerking met het Centre for Sports and Education (CSE) van Landstede, oftewel de verbinding tussen topsport en onderwijs. We hebben de afgelopen seizoenen zichtbaar stappen gemaakt. Zo spelen bijna alle jeugdelftallen momenteel op het hoogste niveau. De komende jaren streven we ernaar om met alle teams op het hoogste niveau actief te zijn, met als doel om het gat tussen de jeugd en het eerste elftal nog verder te verkleinen.”

Meer informatie over deze certificering vanuit de KNVB lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button